Hírek

A Budapesti Fesztiválzenekar Luxembourgban lépett fel

Március 18-án a világszerte elismert Budapesti Fesztiválzenekar a Philharmonie Luxembourgban lépett fel. A Brüsszeli Magyar Nagykövetséget dr. Hanzséros Andrea luxemburgi ideiglenes ügyvivő képviselte a rendezvényen, aki személyesen köszöntötte Fischer Iván karmestert.

Tovább

Megemlékezés a Holokauszt Magyarországi Áldozatainak Emléknapján

Április 19-én, a Holokauszt Magyarországi Áldozatainak Emléknapja alkalmából Magyarország Brüsszeli Nagykövetsége megemlékezést szervezett a Liszt Intézetben, ahol dr. Kovács Tamás Iván nagykövet mondott ünnepi beszédet. A megemlékezésen Zsári Tamás zenélt, majd a Nagyi Projekt című díjnyertes dokumentumfilm került levetítésre.

Tovább

Találkozó a Belga Röplabda Szövetséggel

Április 18-án a Belga Röplabda Szövetség igazgatója, Geert De Dobbeleer és David Steegen Kommunikációért és Média megjelenésért felelős vezető látogatást tettek a Brüsszeli Magyar Nagykövetségen, ahol megbeszélést folytattak dr. Kovács Tamás Iván nagykövettel és Bősze Dorottya külgazdasági attaséval. Nagy örömünkre szolgál, hogy együtt készülhetünk az augusztusban Gentben megrendezésre kerülő Női Röplabda Európa Bajnokságra, ahol a belga Sárga Tigrisek a Magyar Röplabda Szövetség női csapatával mérkőznek meg.

Tovább

Az MTVA brüsszeli tudósítói irodájának megnyitója

Március 21-én dr. Kovács Tamás Iván nagykövet részt vett az MTVA brüsszeli tudósítói központjának ünnepélyes megnyitóján. A nagykövet köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a közmédia állandó jelenléte kiemelten fontos a városban, amely politikai, kulturális és hírközpont is egyben. A közelgő magyar uniós elnökség pedig fokozottan ráirányítja az európai közvélemény figyelmét Magyarországra, illetve a magyar közvélemény figyelmét a brüsszeli történésekre.

Tovább

A Magyar Diplomáciai Akadémia pályázati felhívása

A Magyar Diplomáciai Akadémia pályázatot hirdet a diplomáciai pálya iránt érdeklődők számára Diplomataképző Programjára, amelyet a Külgazdasági és Külügyminisztérium és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szakmai együttműködésének keretében valósít meg.
Tovább