Hírek

Ünnepi fogadás a nagykövetségen az '56-os forradalom évfordulója alkalmából

Október 24-én az 1956-os forradalom és szabadságharc 66. évfordulója alkalmából ünnepi fogadásra került sor a belgiumi magyar közösség részvételével. A teltházas eseményen az 56-os honfitársakat dr. Kovács Tamás Iván nagykövet és felesége, Dr. Szepessy Edit, dr. Ódor Bálint Európai Unió melletti állandó képviselő, Nagy Zoltán Magyarország állandó képviselője az Észak-atlanti Tanácsban és Erbán Gábor ezredes, véderő-, katonai és légügyi attasé köszöntötte. A fogadáson a Csereklye Zenekar előadásában hallhattunk magyar népzenét.

Tovább

Gyertyás felvonulás és koszorúzás október 23-án

Október 23-án a belgiumi magyar közösség gyertyákkal vonult az Ismeretlen Katona Sírjához, ahol dr. Kovács Tamás Iván nagykövet mondott ünnepi beszédet.

Tovább

Ünnepi szentmise a Szent Mihály és Szent Gudula-székesegyházban

Október 23-án az 1956-os Forradalom és Szabadságharc 66. évfordulója alkalmából ünnepi szentmisére került sor a Szent Mihály és Szent Gudula-székesegyházban.

Tovább

Uniós nagykövetek munkaebédje a luxemburgi miniszterelnökkel

Október 14-én dr. Kovács Tamás Iván nagykövet munkaebéden vett részt, amelyet az EU Tanácsának cseh elnöksége szervezett az uniós tagállamok bilaterális luxemburgi nagyköveteinek. A rendezvény díszvendége Xavier Bettel, Luxemburg miniszterelnöke volt. A találkozó kiváló alkalmat biztosított olyan témák áttekintésére, mint az ukrajnai háború, az európai gazdaság helyzete, valamint az energetikával és inflációval kapcsolatos globális kihívások.
Tovább

Magyar-belga elektromobilitási fórum a nagykövetségen

Október 19-én a Nagykövetség Külgazdasági Irodája elektromobilitási és alternatív meghajtási rendszerek témában magyar-belga üzleti fórumot szervezett. Az eseményen magyar részről a ZalaZone,a Majosz, a Magyar Drón Koalíció és a Magyar Akkummulátor Szövetség mutatkozott be a belga vállalkozások, kutatási intézmények és egyetemek előtt. A résztvevőket dr. Kovács Tamás Iván nagykövet és Bősze Dorottya külgazdasági attasé köszöntötte.

Tovább