Hírek

Az Ábrahám Megállapodások aláírásának harmadik évfordulója - megemlékezés a nagykövetségen

Szeptember 14-én az Ábrahám Megállapodás aláírásának harmadik évfordulója alkalmából a Brüsszeli Magyar Nagykövetségen megemlékezésre került sor, Michael Freilich belga parlamenti képviselő védnöksége alatt. Megtiszteltetés volt a nagykövetségen köszönteni az aláíró országok nagyköveteit e neves alkalomból.

Tovább

Havas István atya látogatása a nagykövetségen

Szeptember 14-én dr. Kovács Tamás Iván nagykövet a Nagykövetségen fogadta Havas Istvánt, a brüsszeli magyar katolikus közösség lelkipásztorát, akivel a következő évi magyar közösségi programokról egyeztetett.

Tovább

Bóka János miniszter brüsszeli látogatása

Bóka János, újonnan kinevezett európai uniós ügyekért felelős miniszter első hivatalos látogatása során Hadja Lahbibbal, Belgium kül- és Európa-ügyi miniszterével folytatott megbeszélést, melynek kiemelt témája a közelgő belga és magyar uniós elnökség volt. A találkozón dr. Kovács Tamás Iván nagykövet és Kézsmárki Adrienn elsőbeosztott is részt vett. Bóka János Magyarország Brüsszeli Nagykövetségére is ellátogatott. A miniszter úr tájékoztatást nyújtott a diplomatáknak a közelgő magyar EU-elnökségi tervekről, valamint a Belgiummal, az uniós elnökségi triót alkotó partnerünkkel való szoros együttműködésről is.

Tovább

Belgium nemzeti ünnepe

Belgium nemzeti ünnepe alkalmából Magyarország Brüsszeli Nagykövetsége őszinte jókívánságait fejezi ki a Királyság lakóinak.
Tovább

A Belgiumi Németajkú Közösség nyári fesztiválja

Június 22-én dr. Kovács Tamás Iván nagykövet részt vett a belgiumi Német Nyelvi Közösség nyári fesztiválján, Karl-Heinz Lambertz, a közösség parlamenti elnöke társaságában.

Tovább