Hírek

Újévi fogadás a luxemburgi nagyhercegnél

Január 18-án dr. Kovács Tamás Iván nagykövet és felesége, Dr. Szepessy Edit képviselte Magyarországot a luxemburgi nagyherceg és nagyhercegné újévi fogadásán. Az esemény kiváló alkalmat biztosított Luc Frieden luxemburgi miniszterelnökkel folytatott beszélgetésre a 2024-es luxemburgi-magyar diplomáciai centenáriumról, valamint a közelgő magyar uniós elnökségről is.

Tovább

A belga uniós elnökség hivatalos megnyitója

Január 5-én dr. Kovács Tamás Iván nagykövet és felesége, Dr. Szepessy Edit képviselte Magyarországot Belgium, a trió elnökségi partnerünk EU-elnökségének hivatalos megnyitóján a Bozar kulturális központban. Sok sikert kívánunk a belga elnökségnek, és nagy várakozásokkal nézünk elébe a 2024-es, döntő fontosságú belga-magyar uniós elnökségi évnek!

Tovább

Látogatás a Luxemburgi Űrügynökségnél

December 18-án dr. Kovács Tamás Iván nagykövet látogatást tett a Luxemburgi Űrügynökségnél, ahol megbeszélést folytatott az ügynökség vezérigazgató-helyettesével, dr. Mathias Link-kel. A látogatáson jelen volt Bősze Dorottya külgazdasági attasé is.

Tovább

Találkozó Gent polgármesterével

A döntő fontosságú, 2024-es belga és magyar uniós elnökségi évre készülve, a belga tartományok és tartományi fővárosok országjáró körútja részeként december 8-án dr. Kovács Tamás Iván nagykövetet Gentben fogadta Mathias De Clercq, Gent polgármestere.

Tovább