Hírek

Wizzair a luxembourgi repülőtéren

Magyar exportsiker Luxembourgban. A Luxembourgi repülőtérrel való együttműködésnek köszönhetően, a Wizz Air magyar légitársaság június 14-én indította első járatát Luxembourg-Bukarest útvonalon. A hivatalos ünnepségen a reptér igazgatója, Alexander Flassak, Tamara Nikiforova, a WizzAir kommunikációs vezetője és dr. Kovács Tamás Iván nagykövet köszöntötték az első utasokat. A közeljövőben további két járat indul Rómába és Szkopjéba.

Tovább

Brüsszeli Magyar Gazdasági Klub a nagykövetségen

2023. június 7-én került megrendezésre a Brüsszeli Magyar Gazdasági Klub találkozó a Nagykövetség Külgazdasági Irodája és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara közös szervezésében a Brüsszeli Magyar Nagykövetségen. Az idei esemény témája az uniós vállalkozások harmadik piacokon, és a szabadkereskedelmi megállapodások lehetőségei Magyarország számára volt.

Tovább

Búcsúztató fogadás a luxembourgi ideiglenes ügyvivő tiszteletére

Nagykövetségünk június 5-én búcsúztató fogadást tartott luxemburgi irodánk vezetője, dr. Hanzséros Andrea ideiglenes ügyvivőnk tiszteletére. A vendégek között köszönthettük többek közt Olivier Baldauffot, a luxemburgi külügyminisztérium protokollfőnökét, Jean-Louis Thillt, a luxemburgi külügyminisztérium európai igazgatóját, valamint a nagyhercegségbe akkreditált számos nagykövetet. A rendezvény továbbá megfelelő alkalmat biztosított leendő ideiglenes ügyvivőnk, Nemes Szabolcs bemutatására is. A luxemburgi képviseletünk életében mérföldkövet jelentő váltásra augusztus végén kerül sor, az elmúlt négy év alatt elért sikereket pedig a magyar-luxemburgi diplomáciai centenárium és a közelgő 2023-24-es spanyol-belga-magyar uniós elnökségi trió követi. Tisztelt Ügyvivő Asszony, kedves Andrea! Köszönjük a négy és fél év során tanúsított kiemelkedő, fáradhatatlan szolgálatot, sok sikert kívánunk a következő küldetésedhez!

Tovább

Pedagógusnap a nagykövetségen

Június 2-án a Brüsszeli Magyar Nagykövetségen pedagógusnap és a nemzeti összetartozás napja alkalmából kerti ünnepségre került sor. Dr. Kovács Tamás Iván nagykövet egy szál virággal is köszöntötte a belgiumi és luxemburgi magyar pedagógusokat.

Tovább

Állampolgársági eskütétel és a nemzeti összetartozás napja

Nagy örömünkre szolgált, hogy június 2-án ismét állampolgársági eskütételre került sor nagykövetségünkön, mely során megemlékeztünk az összmagyarság ünnepéről, a nemzeti összetartozás napjáról is. Gratulálunk az esküt tett nyolc új állampolgárunknak!

Tovább