Hírek

Megbeszélés Brüsszel főpolgármesterével

Dr. Kovács Tamás Iván nagykövet megbeszélést folytatott Philippe Close-zal, Brüsszel főváros főpolgármesterével a kétoldalú együttműködésről, többek között a magyar-belga diplomáciai kapcsolatok centenáriuma keretében.

Tovább

Találkozó Japán nagykövetével

November 23-án dr. Kovács Tamás Iván nagykövet részt vett Simokawa Makita, a Belga Királyságba és a NATO mellé akkreditált japán nagykövet és felesége Shimokawa Keiko búcsúztató fogadásán.

Tovább

Orvostechnológiai konferencia a nagykövetségen

November 24-én, a Brüsszeli Magyar Nagykövetség Külgazdasági Irodája belga-magyar orvostechnológiai konferenciát szervezett a Külgazdasági és Külügyminisztérium Exportfejlesztési Koordinációs Főosztály támogatásával. A program nagyban hozzájárult Magyar Nemzeti Exportstratégia megvalósításához: a belga partnerek előtt számos magyar Medtech vállalkozás, laboratórium, egyetem, klaszter és EU-s intézmény mutatkozott be. A résztvevőket dr. Kovács Tamás Iván nagykövet és Bősze Dorottya külgazdasági attasé köszöntötték.

Tovább

A Szent-Erzsébet Kör találkozója Liège-ben

November 22-én dr. Nagy Gabriella magyar közösségi diplomata részt vett a Szent-Erzsébet Kör találkozóján Liège-ben. Megható program kivételes emberekkel, ahol mindenki életútja egyben a magyar történelmet is tükrözi.

Tovább

Nagyköveti megbeszélés a luxemburgi külügyminisztérium politikai igazgatójával

November 21-én dr. Kovács Tamás Iván nagykövet megbeszélést folytatott Véronique Dockendorffal, a luxemburgi külügyminisztérium politikai igazgatójával. A felek többek közt áttekintették az EU és a NATO aktuális biztonságpolitikai kérdéseit, valamint megbeszélést folytattak a 2024-ben esedékes magyar-luxemburgi diplomáciai kapcsolatok centenáriumáról és a 2023-24-es spanyol-belga-magyar EU trió elnökség előkészületeiről.

Tovább