Hírek

Cserkészfarsang

Február 3-án a brüsszeli 82. sz. Báthory István Cserkészcsapat és a Viola Táncegyüttes táncházzal egybekötött cserkészfarsangot szervezett a belgiumi magyar közösség számára. Az eseményt a Brüsszeli Magyar Nagykövetség is támogatta.

Tovább

Látogatás a Katoen Natie logisztikai vállalatnál

Január 29-én a Katoen Natie belga multinacionális logisztikai vállalat képviselői fogadták dr. Kovács Tamás Iván nagykövetet a vállalat antwerpeni logisztikai központjában. A találkozón részt vett Bősze Dorottya külgazdasági attasé és Ari Epstein, Magyarország flandriai tiszteletbeli konzulja.

Tovább

Magyar nap a luxemburgi Heffingenben

Január 21-én Nemes Szabolcs luxemburgi ideiglenes ügyvivő részt vett a Csókakő Baráti Egyesület által szervezett magyar napon Heffingenben. Idén 25 éves a két város között fennálló testvérvárosi kapcsolat.

Tovább

Koszorúzás a Nemzetközi Holokauszt Emléknap alkalmából

Január 26-án a Nemzetközi Holokauszt Emléknap alkalmából a Kazerne Dossin holokauszt emlékműnél koszorúzásra került sor. A Brüsszeli Magyar Nagykövetség részéről dr. Kovács Tamás Iván nagykövet és Ari Epstein, Magyarország tiszteletbeli konzulja részt vett a ”Minden Név Számít” projektben és felolvasott egy holokauszt áldozat nevet.

Tovább

A Brüsszeli Magyar Ház újévi fogadása

Január 21-én került sor a hagyományos újévi fogadásra a Brüsszeli Magyar Ház és a Brüsszeli Magyar Nagykövetség szervezésében a belgiumi magyar közösség részvételével, melyen dr. Kovács Tamás Iván nagykövet úr mondott ünnepi beszédet.

Tovább