Hírek

Az Aranybullától az európai alkotmányos értékekig - konferencia

November 8-án dr. Kovács Tamás Iván nagykövet részt vett a nemzeti alkotmányos örökségről és az európai integrációról szóló, Az Aranybullától az európai alkotmányos értékekig című konferencián. Magyarország idén ünnepli az Aranybulla 800. évfordulóját, ennek emlékére rendezték a nemzetközi konferenciát az alkotmányos örökség szerepéről és jelentőségéről. A rendezvényt közösen szervezte a Polgári Magyarországért Alapítvány brüsszeli irodája, a Károli Gáspár Református Egyetem és az Európai Közjogi Szervezet. A konferencián és a panelbeszélgetésen több európai parlamenti képviselő is részt vett, köztük Trócsányi László, Gál Kinga és François-Xavier Bellamy. A konferencia dr. Kovács Tamás Iván nagykövet záróbeszédével fejeződött be.

Tovább

Találkozó Herman van Rompuy-jel, az Európai Tanács első elnökével

November 8-án dr. Kovács Tamás Iván nagykövet Herman van Rompuy úrral, a Belga Királyság egykori miniszterelnökével (2008-2009) és az Európai Tanács első elnökével (2009-2014) találkozott.

Tovább

I. Magyar Folklór Nap Luxemburgban

Az Art&Culture Hungarica luxemburgi magyar szervezet szeptember 24-én rendezte meg az I. Magyar Folklór Napot. A szervezők gyönyörű kiállításon és érdekes előadás keretében mutatták be a magyar népművészet és népviselet emléktárgyait, a fellépő művészek pedig néptáncbemutatót tartottak. Az érdeklődők magyar termékeket vásárolhattak és megkóstolhatták a helyben főzött finom magyar ételeket is. A rendezvényen dr. Hanzséros Andrea luxemburgi ideiglenes ügyvivőnk is részt vett.

Tovább

Nagyköveti részvétel a Brüsszeli Szabadegyetem Judaisztika Intézetének 50. évfordulós ünnepségén

Október 25-én dr. Kovács Tamás Iván nagykövet részt vett a francia nyelvű Brüsszeli Szabadegyetem (ULB) Judaisztika Intézetének 50. évfordulós ünnepségén és személyesen gratulált az intézetet vezető Thomas Gergely professzornak.

Tovább

Születésnapi jókívánságok Fazekas László Belgiumban élő magyar labdarúgónak

Október 15-én töltötte be 75. életévét Fazekas László, egykori olimpiai bajnok válogatott magyar labdarúgó, aki a Royal Antwerp FC és a K Sint-Truidense VV csapatát is erősítette. A Belgiumban élő egykori sportoló családjának dr. Kovács Tamás Iván nagykövet adta át Orbán Viktor kormányfő miniszterelnöki üdvözletét.

Tovább