Hírek

Találkozó a KBC Csoport igazgatótanácsának elnökével

December 19-én a KBC Csoport igazgatótanácsának elnökével, Koenraad Debackerével folytatott megbeszélést dr. Kovács Tamás Iván nagykövet. A felek a KBC tulajdonában lévő K&H Bank sikere mellett kitértek a leuveni Alamire Alapítvány kiemelkedő tevékenységére, valamint a Leuveni Katolikus Egyetem (KU Leuven) magyar kapcsolataira.

Tovább

A konzulátus felszentelése a külügyminiszter részvételével

A brüsszeli Konzuli Hivatal ünnepélyes avatása és felszentelése Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és dr. Kovács Tamás Iván nagykövet, valamint a belgiumi magyar szervezetek képviselői jelenlétében. Köszönjük Havas István atyának az áldást!

Tovább

Állampolgársági eskütétel

December 9-én két honfitársunk tette le az állampolgársági esküt nagykövetségünkön. Az ünnepélyes eseményen a nagykövetségen éppen látogatást tévő Mathias Corvinus Collegium hallgatói is részt vettek. Az eskütétel után - immár csak a meghívott családtagok körében – dr. Kovács Tamás Iván nagykövet és a nagykövetség munkatársai külön is gratuláltak az újonnan állampolgárságot szerzett vendégeknek.

Tovább

Látogatás a Mathias Corvinus Collegium brüsszeli irodájában

November 30-án dr. Nagy Gabriella magyar közösségi diplomata látogatást tett a Mathias Corvinus Collegium újonnan megnyílt brüsszeli irodájában.

Tovább

Csák János miniszter brüsszeli látogatása

Csák János kulturális és innovációs miniszter megbeszélést folytatott Jan Jambon flamand miniszterelnökkel meglátogatta a brüsszeli Liszt Intézetet és a Magyar Házat, majd találkozott a belgiumi magyar közösség szervezeteinek képviselőivel Magyarország brüsszeli nagykövetségén.

Tovább