Hírek

A luxemburgi Munkácsy Egyesület '56-os megemlékezése

Október 15-én dr. Nagy Gabriella magyar közösségi diplomata részt vett Luxemburgban a Munkácsy Egyesület által az 1956-os forradalom és szabadságharc 66. évfordulója alkalmából szervezett ünnepi megemlékezésen. Megtisztelő és felemelő érzés volt a luxemburgi magyar közösséggel együtt megemlékezni e fontos történelmi eseményről.

Tovább

Tagállami nagykövetek találkozója a Belga Nemzeti Bank kormányzójával

Október 10-én dr. Kovács Tamás Iván nagykövet munkareggelin vett részt, amelyet az EU Tanácsának cseh elnöksége szervezett az uniós tagállamok bilaterális belgiumi nagyköveteinek. A rendezvény díszvendége Pierre Wunsch, a Belga Nemzeti Bank kormányzója volt. A találkozó kiváló alkalmat biztosított olyan témák áttekintésére, mint a belga gazdaság helyzete, valamint az energetikával és inflációval kapcsolatos globális kihívások.

Tovább

Nagyköveti megbeszélés a luxembourgi repülőtér megbízott vezérigazgatójával

Október 4-én luxemburgi hivatalos útja során dr. Kovács Tamás Iván nagykövet megbeszélést folytatott Alexander Flassakkal, a lux-Airport megbízott vezérigazgatójával. A találkozón jelen volt Petra Emmerlich, a repülőtér kiskereskedelmi és üzletfejlesztési vezetője és dr. Hanzséros Andrea luxemburgi ideiglenes ügyvivőnk.

Tovább

A magyar közösségi diplomata találkozója a liège-i magyar közösség tagjaival

Október 6-án, dr. Nagy Gabriella magyar közösségi diplomata látogatást tett a banneux-i kegyhelynél és az ott elhelyezett, a magyar forradalomnak és szabadságharcnak emléket állító fakeresztnél, valamint találkozott a liège-i magyar közösség tagjaival.

Tovább

Tiszteletbeli konzuli nap a nagykövetségen

Jean Ries luxemburgi tiszteletbeli főkonzulunk, valamint René Branders vallóniai és Ari Epstein flandriai tiszteletbeli konzulunk látogatást tett nagykövetségünkön a tiszteletbeli konzuli nap keretében. A gazdasági kapcsolatok élénkítésében rendkívül aktív tiszteletbeli konzulok beszámoltak tevékenységükről, és tájékozódtak a nagykövetség munkájáról, terveiről.

Tovább