Hírek

Találkozó az ATENOR ingatlanfejlesztő vállalat vezérigazgatójával

November 18-án dr. Kovács Tamás Iván nagykövet munkaebéden látta vendégül Stéphan Sonneville urat, az ATENOR ingatlanfejlesztő vállalat vezérigazgatóját rezidenciáján. A megbeszélés témája az ATENOR jelenlegi és jövőbeli magyarországi projektjei voltak. A találkozón részt vett Bősze Dorottya külgazdasági attasé és dr. Nagy Gabriella magyar közösségi diplomata.

Tovább

Belga-magyar üzleti találkozó a szállítmányozásban és logisztikában tevékenykendő vállalatok részvételével

A Brüsszeli Magyar Nagykövetség Külgazdasági Irodája a Flamand Befektetési és Kereskedelmi Ügynökséggel, illetve a Port of Antwerp-Bruges Kikötői hatóságával együttműködésben, november 16-án üzleti fogadást szervezett magyar és belga szállítmányozási és logisztikai vállalatok részére az Antwerpeni Tiszteletbeli Konzulátuson. Az eseményen Ari Epstein, Magyarország Flandriai tiszteletbeli konzulja, dr. Kovács Tamás Iván nagykövet és Bősze Dorottya külgazdasági attasé köszöntötték a résztvevőket.

Tovább

Nagyköveti találkozó a belgiumi németajkú közösség miniszterelnökével és parlamenti elnökével

November 15-én, a belgiumi Német Nyelvi Közösség napján Magyarország nevében dr. Kovács Tamás Iván nagykövet személyesen fejezte ki őszinte jókívánságait Oliver Paaschnak, a közösség miniszterelnökének és Karl-Heinz Lambertz parlamenti elnöknek.

Tovább

Nagyköveti részvétel a fegyverszünet napja alkalmából szervezett ypres-i rendezvényen

November 10-én dr. Kovács Tamás Iván nagykövet képviselte Magyarországot Ypres-ben, a Flamand Béke Intézet fegyverszünet napja alkalmából tartott hagyományos előadásán. A rendezvény margóján a nagykövet megbeszélést folytatott Emmily Talpeval, Ypres polgármesterével és Ward Kennesszel, Kasterlee polgármesterével.

Tovább

A belga energiaügyi miniszter tájékoztatója az ország hidrogénstratégiájáról

November 10-én dr. Kovács Tamás Iván nagykövet az EU Tanácsának cseh elnöksége által, az uniós tagállamok bilaterális belgiumi nagykövetei részére szervezett rendezvényen vett részt. A esemény díszvendégeként Tinne Van der Straeten, energiaügyi miniszter a belga hidrogénstratégiáról, a jelenlegi kihívásokról és az energiaválság lehetséges megoldásairól tájékoztatta a résztvevőket.

Tovább