Hírek

Luxemburgi Nemzetközi Bazár

Magyarország ezúttal is képviselve volt a Luxemburgi Nemzetközi Bazáron luxemburgi magyar önkénteseknek köszönhetően. A magyar standot a Magyar Nagykövetség is támogatta.

Tovább

Havas István atya születésnapi köszöntése

November 18-án dr. Kovács Tamás Iván nagykövet részt vett Havas István piarista atya 73. születésnapja tiszteletére szervezett fogadáson. Köszönjük Atyának az Isten és a brüsszeli magyar közösség szolgálata mellett végzett elkötelezett és fáradhatatlan munkáját. Isten éltesse Havas atyát!

Tovább

Nagyköveti látogatás Namur tartomány kormányzójánál

A döntő fontosságú 2024-es belga és magyar uniós elnökségi évre készülve, a belga tartományok országjáró körútja részeként november 17-én dr. Kovács Tamás Iván nagykövet Namur-ban megbeszélést folytatott Denis Mathen-nel, Namur tartomány kormányzójával.

Tovább

Hazaváró Portál

A Magyar Diaszpóra Tanácson történt bejelentéssel összhangban tájékoztatjuk a magyar közösségek tagjait, hogy elindult a Hazaváró Portál. A honlap a hazaköltözéssel kapcsolatos adminisztratív feladatokról nyújt naprakész információkat, illetve az érdeklődők egy navigátor segítségével személyre szabott ügyintézési listát állíthatnak össze a teendőkről. Magyarországon 27 Kormányablakban kijelölt Hazaváró Pontban várják az ügyfeleket személyes ügyintézésre, emellett az ügyek jelentős része Magyarország külképviseletein továbbra is elintézhető.

Tovább

Novák Katalin köztársasági elnök Belgiumba látogatott

Novák Katalin, Magyarország köztársasági elnöke, november 8. és 10. között Belgiumba látogatott.

Tovább