Hírek

Konferencia az Egmont Intézetben - V4 és Benelux minilateralizmus

Május 16-án a magyar V4 elnökség égisze alatt „ A Visegrád 4 Együttműködés és a Benelux Unió; a két minilaterális szövetség története” címmel került sor tudományos konferenciára az Egmont Palotában. François Roux, az Egmont Intézet vezető tanácsadója és dr. Kovács Tamás Iván nagykövet köszöntője után a szakmai előadók azt elemezték, hogy miért sikeres a két szövetség, milyen lehetséges kihívásokkal kell szembenézniük az új európai erőegyensúlyban, és hogyan erősíthetik az együttműködést más tagállamokkal.

Tovább

Varró Dániel a Liszt Intézetben

Május 8-án dr. Kovács Tamás Iván nagykövet Varró Dániel József Attila-díjas költővel beszélgetett a brüsszeli Liszt Intézetben tartott teltházas irodalmi program végén.

Tovább

A Flamand Miniszterelnöki és Külügyi Hivatal vezetőjének kitüntetése

Május 5-én dr. Kovács Tamás Iván nagykövet az Antwerpeni Tiszteletbeli Konzulátuson adta át Julie Bynensnek, a Flamand Miniszterelnöki és Külügyi Hivatal főtitkárának a Magyar Érdemrend Lovagkereszt kitüntetést a flamand-magyar kétoldalú kapcsolatok terén végzett kimagasló tevékenységéért.

Tovább

Novák Katalin köztársasági elnök beiktatási beszéde

Magyarország új köztársasági elnökének beiktatási beszéde itt olvasható.

Tovább

Ünnepélyes gyertyagyújtás és megemlékezés a holkauszt áldozatairól

Május 8-án dr. Kovács Tamás Iván nagykövet Magyarország képviseletében, Annelies Verlinden szövetségi belügyminiszter és Bart De Wever polgármester társaságában részt vett Antwerpenben a Zsidó Szervezetek Fóruma (Joodse Forum) által szervezett megemlékezésen a “náci Németország által elkövetett népirtás emlékére”. Az eseményen ünnepélyes gyertyagyújtásra és koszorúzásra is sor került a Belgiëlei és Mercatorstraat utcák sarkán felállított emlékműnél.

Tovább