Hírek

Meghívó az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére tartandó közös ünnepi megemlékezésre

Magyarország Brüsszeli Nagykövetsége és a Brüsszeli Magyar Katolikus Közösség tisztelettel meghívja Önt az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére tartandó közös ünnepi megemlékezésre, szentmisére és az azt követő gyertyás-zászlós felvonulásra az Ismeretlen Katona brüsszeli emlékművéhez, ahol elhelyezzük a tiszteletadás koszorúját. 2022. október 23., vasárnap, 18 óra, Saints-Michel-et-Gudule Székesegyház.

Tovább

Ünnepségsorozat az ukrán nagykövetség szervezésében

Augusztus 24-én Ukrajna belgiumi nagykövetsége, valamint a NATO és az EU melletti missziója ünnepségsorozatot rendezett az ország függetlensége alkalmából, melyen Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke és Philippe Close, Brüsszel város polgármestere is részt vett. Magyarországot dr. Kovács Tamás Iván nagykövet képviselte a rendezvényen.

Tovább

Munkaebéd az MR párt elnökével

Augusztus 24-én dr. Kovács Tamás Iván nagykövet munkaebéden látta vendégül Georges-Louis Bouchez urat, a belga Mouvement Réformateur (MR) párt elnökét. A találkozó során a felek konstruktív megbeszélést folytattak a belga-magyar kétoldalú kapcsolatokról, beleértve a diplomáciai kapcsolatok 100 éves évfordulóját, valamint áttekintették a magyar V4 elnökség sikereit és a 2023-24-es spanyol-belga-magyar uniós elnökségi trió előkészítését.

Tovább

Éves nagyköveti beszámoló a diplomáciai és gazdasági kapcsolatokról

Budapesten a Külgazdasági és Külügyminisztériumban dr. Kovács Tamás Iván nagykövet megtartotta éves nagyköveti beszámolóját a magyar-belga és magyar-luxemburgi diplomáciai és gazdasági kapcsolatokról Varju Krisztina európai kapcsolatok fejlesztéséért felelős helyettes államtitkárnak, aki a Magyar-Flamand és a Magyar-Vallon Vegyes Bizottság új magyar társelnöke. A találkozó kiváló alkalmat biztosított a nagykövetség elmúlt évben elért eredményeinek áttekintésére, beleértve a magyar V4 elnökség sikereit, a belga-magyar diplomáciai kapcsolatok 100 éves évfordulóját és a 2023-24-es spanyol-belga-magyar uniós elnökségi trió előkészítését.

Tovább

Virágszőnyeg Brüsszelben

Augusztus 12. és 15. között ismét friss virágokból álló virágszőnyeget terítettek a brüsszeli főtérre. Az első virágszőnyeget 1971-ben alkották meg a belga fővárosban.

Tovább