Hírek

Fülöp belga király és Matild királyné újévi fogadása

Január 12-én Fülöp belga király és Matild királyné az újév alkalmából fogadta a Belgiumba akkreditált nagyköveteket és házastársaikat. Magyarországot dr. Kovács Tamás Iván nagykövet és felesége, Dr. Szepessy Edit képviselte a királyi palotában tartott eseményen. Az államfővel folytatott személyes egyeztetést követően a nagykövet megbeszélést folytatott Hadja Lahbib belga külügyminiszterrel, Jeroen Cooremannal, a belga külügyminisztérium megbízott bilaterális főigazgatójával, valamint számos misszióvezető kollégájával.

Tovább

A Magyar Drón Koalíció kereskedelmi tárgyalása a belga partnerekkel

2023. január 16-án Rohács Dániel, a Magyar Drón Koalíció elnöke és Zsolnay Tamás, a HungaroControl szenior külkapcsolati menedzsere kétoldalú tárgyalásokat folytattak belga partnereikkel a Brüsszeli Magyar Nagykövetségen. A találkozók keretében sor került a belga Cap Innove és ID2Move inkubátorral egy együttműködési szándéknyilatkozat aláírására is. A programon részt vett Bősze Dorottya külgazdasági attasé és Dvorácskó Kincső külgazdasági asszisztens.

Tovább

Az Európai Szervezeti Biztonsági Szövetség (ECSA) újévi fogadása

Január 9-én dr. Kovács Tamás Iván nagykövet részt vett az Európai Szervezeti Biztonsági Szövetség (ECSA) újévi fogadásán Michel Hofman admirális, belga vezérkari főnök, Marc De Mesmaeker, a belga szövetségi rendőrség főkapitánya, valamint William De Baets, Fülöp király kabinetfőnök-helyettese és diplomáciai tanácsadója társaságában.

Tovább

Megbeszélés Magyarország flandriai tiszteletbeli konzuljával

Január 5-én dr. Kovács Tamás Iván nagykövet megbeszélést folytatott Ari Epsteinnel, Magyarország flandriai tiszteletbeli konzuljával, aki az Antwerpeni Gyémánt Világközpont (AWDC) vezérigazgatója. A felek áttekintették a dinamikusan fejlődő flamand-magyar kapcsolatokat, kitértek a régió gazdaságára, Antwerpen városára és az Antwerpen-Bruges kikötőre.

Tovább

Nagyköveti részvétel a XVI. Benedek emeritus pápa emlékére tartott gyászmisén

Január 6-án dr. Kovács Tamás Iván nagykövet részt vett a XVI. Benedek emeritus pápa emlékére tartott gyászmisén, amelyet Jozef De Kesel bíboros, a Mechelen-Brüsszel főegyházmegye érseke, valamint Franco Coppola érsek és apostoli nuncius celebrált a brüsszeli Szent Mihály és Szent Gudula székesegyházban.

Tovább