Hírek

Pedagógusnap a nagykövetségen

Június 2-án a Brüsszeli Magyar Nagykövetségen pedagógusnap és a nemzeti összetartozás napja alkalmából kerti ünnepségre került sor. Dr. Kovács Tamás Iván nagykövet egy szál virággal is köszöntötte a belgiumi és luxemburgi magyar pedagógusokat.

Tovább

Állampolgársági eskütétel és a nemzeti összetartozás napja

Nagy örömünkre szolgált, hogy június 2-án ismét állampolgársági eskütételre került sor nagykövetségünkön, mely során megemlékeztünk az összmagyarság ünnepéről, a nemzeti összetartozás napjáról is. Gratulálunk az esküt tett nyolc új állampolgárunknak!

Tovább

Honvédelmi napi fogadás a nagykövetségen

Május 21. a magyar honvédelem napja, amikor az önálló magyar hadsereg 1848. májusi megalakulására és az ország fővárosának és Budavárnak osztrák császári csapatoktól való 1849. május 21-ei visszafoglalására emlékezünk. Ebből az alkalomból dr. Kovács Tamás Iván nagykövet és Erbán Gábor ezredes, véderő-, katonai és légügyi attasénk a nagykövetségen fogadta a Brüsszelbe akkreditált misszióvezetőket, valamint a diplomáciai és katonai attasé testületek tagjait.

Tovább

A Budapesti Fesztiválzenekar fellépése Brugge-ben

Május 21-én a brugge-i Concertgebouw épületében lépett fel a világszerte elismert BFZ - Budapesti Fesztiválzenekar. A koncertet követően dr. Kovács Tamás Iván nagykövet személyesen fejezte ki elismerését és köszönetét Fischer Iván karmester és a kiváló magyar zenészek felé.

Tovább

Június 4. - A nemzeti összetartozás napja

Ma van a nemzeti összetartozás napja. Az Országgyűlés 2010-ben nyilvánította az első világháborút lezáró trianoni békeszerződés napját, június 4-ét a nemzeti összetartozás napjává, hangsúlyozva, hogy államhatároktól függetlenül minden magyar a nemzet része.

Tovább