Hírek

Munkaebéd az MR párt elnökével

Augusztus 24-én dr. Kovács Tamás Iván nagykövet munkaebéden látta vendégül Georges-Louis Bouchez urat, a belga Mouvement Réformateur (MR) párt elnökét. A találkozó során a felek konstruktív megbeszélést folytattak a belga-magyar kétoldalú kapcsolatokról, beleértve a diplomáciai kapcsolatok 100 éves évfordulóját, valamint áttekintették a magyar V4 elnökség sikereit és a 2023-24-es spanyol-belga-magyar uniós elnökségi trió előkészítését.

Tovább

Éves nagyköveti beszámoló a diplomáciai és gazdasági kapcsolatokról

Budapesten a Külgazdasági és Külügyminisztériumban dr. Kovács Tamás Iván nagykövet megtartotta éves nagyköveti beszámolóját a magyar-belga és magyar-luxemburgi diplomáciai és gazdasági kapcsolatokról Varju Krisztina európai kapcsolatok fejlesztéséért felelős helyettes államtitkárnak, aki a Magyar-Flamand és a Magyar-Vallon Vegyes Bizottság új magyar társelnöke. A találkozó kiváló alkalmat biztosított a nagykövetség elmúlt évben elért eredményeinek áttekintésére, beleértve a magyar V4 elnökség sikereit, a belga-magyar diplomáciai kapcsolatok 100 éves évfordulóját és a 2023-24-es spanyol-belga-magyar uniós elnökségi trió előkészítését.

Tovább

Virágszőnyeg Brüsszelben

Augusztus 12. és 15. között ismét friss virágokból álló virágszőnyeget terítettek a brüsszeli főtérre. Az első virágszőnyeget 1971-ben alkották meg a belga fővárosban.

Tovább

Találkozó a belga külügyminiszterrel

Július 26-án dr. Kovács Tamás Iván nagykövet Hadja Lahbib belga külügyminiszterrel találkozott a Mini-Europe makettparkban. A felek a magyar V4 elnökség sikereiről, a belga-magyar diplomáciai kapcsolatok 100 éves évfordulójáról és a 2023-ban kezdődő spanyol-belga-magyar uniós elnökségi trió előkészítéséről folytattak konstruktív megbeszélést.

Tovább

Katonai parádé a nemzeti ünnep alkalmából Brüsszelben

Július 21-én a belga nemzeti ünnep alkalmából tartott ünnepségsorozat részeként katonai parádéra került sor Brüsszelben, amelyen a belga királyi család is jelen volt, valamint Alexander De Croo miniszterelnök és számos belga politikus. Magyarországot dr. Kovács Tamás Iván nagykövet képviselte. A rendezvényt követően a nagykövet személyesen egyeztetett a belga miniszterelnökkel a belga-magyar diplomáciai kapcsolatok 100 éves évfordulójáról és a 2023-ban kezdődő spanyol-belga-magyar uniós elnökségi trió előkészítéséről.

Tovább