Hírek

'56-os megemlékezés a benneux-i keresztnél

Október 31-én megindító megemlékezésre és szentmisére került sor a Nagykövetségünk közreműködésével felújított, belgiumi Banneux-ben található magyar keresztnél, ahol Belgiumból, Luxemburgból és Németországból gyűltek össze honfitársaink 1956 hőseire emlékezve.

Tovább

Találkozó a luxemburgi miniszterelnök diplomáciai tanácsadójával

Október 14-én dr. Kovács Tamás Iván nagykövet Mike Hentgesszel, a luxemburgi miniszterelnök diplomáciai tanácsadójával és EU Sherpával találkozott. Az aktuális európai uniós és kétoldalú ügyek áttekintése mellett a felek megbeszélést folytattak az Európai Unió Tanácsának magyar elnökségére való felkészülésről és a szintén 2024-ben esedékes luxemburgi-magyar diplomáciai centenárium előkészületeiről.

Tovább

Nagyköveti részvétel az uccle-i önkormányzat új épületének ünnepélyes átadásán

Október 18-án dr. Kovács Tamás Iván nagykövet képviselte Magyarországot Uccle önkormányzat új közigazgatási épületének ünnepélyes átadásán, melyen ő királyi felsége Delphine de Saxe-Coburg belga hercegnő is részt vett, valamint Boris Dilliès, Uccle polgármestere.

Tovább

Munkaebéd az antwerpeni városházán

Október 21-én Bart De Wever, Antwerpen polgármestere és az Antwerpen-Brugge kikötő vezetősége munkaebéden látta vendégül a Belgiumba akkreditált nagyköveteket az antwerpeni városházán. A rendezvényen dr. Kovács Tamás Iván nagykövet képviselte Magyarországot.

Tovább

A Magyar Tudomány Ünnepe

Háború, energiaválság és klímavészhelyzet határozzák meg a jelenünket. Mit hozhat a jövő? Mire kell felkészülnünk, és hogyan készülhetünk fel rá? A legégetőbb kérdésekre a leghitelesebb forrásból kapunk választ a Magyar Tudomány Ünnepén. Tartson velünk személyesen a Magyar Tudományos Akadémia Székházának Dísztermében, valamint a képernyők előtt november 3-ától!

Tovább