Hírek

Bóbita karácsonyi vásár

December 3-án, advent első vasárnapján a Bóbita magyar nyelvű hétvégi iskola karácsonyi vásárt szervezett Brüsszelben, melyet dr. Nagy Gabriella magyar közösségi diplomata is meglátogatott. Idén a karácsonyi vásárt a Brüsszeli Magyar Nagykövetség is támogatta.

Tovább

Luxemburgi Nemzetközi Bazár

Magyarország ezúttal is képviselve volt a Luxemburgi Nemzetközi Bazáron luxemburgi magyar önkénteseknek köszönhetően. A magyar standot a Magyar Nagykövetség is támogatta.

Tovább

Havas István atya születésnapi köszöntése

November 18-án dr. Kovács Tamás Iván nagykövet részt vett Havas István piarista atya 73. születésnapja tiszteletére szervezett fogadáson. Köszönjük Atyának az Isten és a brüsszeli magyar közösség szolgálata mellett végzett elkötelezett és fáradhatatlan munkáját. Isten éltesse Havas atyát!

Tovább

Nagyköveti látogatás Namur tartomány kormányzójánál

A döntő fontosságú 2024-es belga és magyar uniós elnökségi évre készülve, a belga tartományok országjáró körútja részeként november 17-én dr. Kovács Tamás Iván nagykövet Namur-ban megbeszélést folytatott Denis Mathen-nel, Namur tartomány kormányzójával.

Tovább

Hazaváró Portál

A Magyar Diaszpóra Tanácson történt bejelentéssel összhangban tájékoztatjuk a magyar közösségek tagjait, hogy elindult a Hazaváró Portál. A honlap a hazaköltözéssel kapcsolatos adminisztratív feladatokról nyújt naprakész információkat, illetve az érdeklődők egy navigátor segítségével személyre szabott ügyintézési listát állíthatnak össze a teendőkről. Magyarországon 27 Kormányablakban kijelölt Hazaváró Pontban várják az ügyfeleket személyes ügyintézésre, emellett az ügyek jelentős része Magyarország külképviseletein továbbra is elintézhető.

Tovább