Hírek

Nagyköveti találkozzó a korábbi EU kül- és biztonságpolitikai főképviselővel

Dr. Kovács Tamás Iván nagykövet informális találkozója Federica Mogherinivel, a Brugge-i College of Europe rektorával, korábbi EU kül- és biztonságpolitikai főképviselővel. A megbeszélés fókuszában az együttműködési lehetőségek feltérképezése állt.

Tovább

A magyar tiszteletbeli konzult választották a Belga Vállalkozások Szövetsége új elnökévé

Szívből gratulálunk Magyarország vallóniai tiszteletbeli konzuljának, René Brandersnek, akit Belgium vezető munkáltatói szervezete, a Belga Vállalkozások Szövetsége (FEB-VBO) új elnökévé neveztek ki. A március 30-i beiktatási ünnepségen részt vett dr. Kovács Tamás Iván nagykövet, Kézsmárki Adrienn elsőbeosztott és Ari Epstein, Magyarország flandriai tiszteletbeli konzulja.

Tovább

Drón Fórum a nagykövetségen

Március 30-án Magyar-Belga Drón Fórumra került sor a Brüsszeli Magyar Nagykövetségen. A panelbeszélgetések témái a K+F együttműködések, kettős felhasználású és védelmi ipari drónok, illetve a mezőgazdasági drónok voltak. A rendezvényen közel 50 vállalat, egyetem és kutatóintézet vett részt. Az eseményen dr. Kovács Tamás Iván nagykövet és Bősze Dorottya külgazdasági attasé köszöntették a résztvevőket. A programot a Külgazdasági és Külügyminisztérium Kulturális és Tudománydiplomáciai Főosztálya, továbbá az Euroatlantic Zrt. támogatta.

Tovább

Állampolgársági eskütétel

Március 17-én újabb két honfitársunk tette le az állampolgársági esküt nagykövetségünkön. Dr. Kovács Tamás Iván nagykövet köszöntőjében hangsúlyozta, hogy az esküvel megszerzett állampolgárság a nemzethez tartozás jogi kifejeződése, amelynek külön aktualitást ad március 15-i nemzeti ünnepünk közelsége.

Tovább

Az európai kapcsolatok fejlesztéséért felelős helyettes államtitkár brüsszeli látogatása

Fókuszban a magyar-belga és a magyar-flamand kétoldalú kapcsolatok. Varju Krisztina európai kapcsolatok fejlesztéséért felelős helyettes államtitkár brüsszeli látogatása során megbeszélést folytatott Danielle Havennel, a belga külügyminisztérium Nyugat- és Közép-Európáért felelős igazgatójával és Julie Bynens-szel, a flamand kancellária és külügyi hivatal főtitkárával.

Tovább