Hírek

Találkozó az Európai Uniós Ügyek Minisztériumának miniszterhelyettesével

Május 27-én Zsigmond Barna Pál, az Európai Uniós Ügyek Minisztériumának miniszterhelyettese és dr. Kovács Tamás Iván nagykövet látogatást tett a Magyar Ház épületében, mely a magyar EU-elnökség kiemelt programjainak fog otthont nyújtani Brüsszelben.

Tovább

Nagyköveti látogatás a luxembourgi külügyminisztériumban

A közelgő magyar EU-elnökség és a luxemburgi-magyar diplomáciai centenárium alkalmából luxemburgi látogatása során dr. Kovács Tamás Iván nagykövet megbeszélést folytatott Gilles Roth luxemburgi pénzügyminiszterrel, valamint Yasuko Mullerrel, Luc Frieden luxemburgi miniszterelnök diplomáciai tanácsadójával és EU sherpájával.

Tovább

A magyar honvédelem napja - fogadás a nagykövetségen

Május 21. a magyar honvédelem napja, amikor az önálló magyar hadsereg 1848. májusi megalakulására és az ország fővárosának és Budavárnak osztrák császári csapatoktól való 1849. május 21-ei visszafoglalására emlékezünk. Ezen alkalomból dr. Kovács Tamás Iván nagykövet és Kálló László dandártábornok, véderő-, katonai és légügyi attasénk a nagykövetségen fogadta a Brüsszelbe akkreditált misszióvezetőket, valamint a diplomáciai és katonai attasé testületek tagjait.

Tovább

Brüsszeli Magyar Gazdasági Klub a nagykövetségen

Május 13-án került megrendezésre a Brüsszeli Magyar Gazdasági Klub találkozó a Nagykövetség Külgazdasági Irodája és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara közös szervezésében a Brüsszeli Magyar Nagykövetségen. Az idei esemény témája a magyar EU-elnökség gazdaságpolitikai prioritásai volt. Az értekezés keretében szóba került az EU versenyképessége, a bővítés, a szabadkereskedelmi megállapodások fellendítésének lehetőségei, valamint a vállalkozások szabályozási és adminisztratív terheiből fakadó nehézségek, potenciális megoldások.

Tovább

Varga József brüsszeli orvos kitüntetése

Május 12-én, dr. Kovács Tamás Iván nagykövet ünnepélyes keretek között adta át a Magyar Arany Érdemkereszt állami kitüntetést Varga József orvosnak, a brüsszeli 82. sz. Báthory István cserkészcsapat alapítójának.

Tovább