Hírek

Fontos információk a Konzulátus ügyfelei részére

Tisztelt Ügyfeleink! A nyári szabadságolási és utazási időszak közeledtével az alábbiakra szeretnénk felhívni szíves figyelmüket. Ügyintézés a Konzulátuson csak előzetes időpontfoglalás alapján lehetséges. Az időpont igénylésére vonatkozóan az "Ügyfélfogadás, kapcsolat" menüpontban találnak információt, illetve az online időpontfoglalási rendszerben foglalhatnak időpontot. A nyári időszakra jellemző megnövekedett érdeklődésre tekintettel az időpontfoglalásnál a várakozási idő meghosszabbodásával lehet számolni.
Tovább

Pályázat a nyugati diaszpórában élő magyar származású személyek számára

PÁLYÁZATOK - Pályázati felhívás magyarságismereti ösztöndíjra a 2017/2018-as tanévre - Pályázati felhívás hungarológiai ösztöndíjra a 2017/2018-as tanévre - Pályázati felhívás műfordítói ösztöndíjra a 2017/2018-as tanévre
Tovább

Konzulátusi ügyfélfogadás csak előzetes időpontfoglalás alapján lehetséges!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2017. május 2-től az ügyfélfogadás a Konzulátuson kizárólag előzetes időpontfoglalás alapján történik. Kérjük, az ügyintézéshez minden esetben foglaljanak időpontot a Konzulátus online időpontfoglalási rendszerében.
Tovább

KONZULI ÜGYFÉLFOGADÁS ELMARADÁSA (2017 május-június)

A Konzulátuson 2017. május 30-án, kedden és június 1-jén, csütörtökön technikai okok miatt nem lesz ügyfélfogadás.
Tovább

VÁLASZTÓJOG GYAKORLÁSÁVAL KAPCSOLATOS TÁJÉKOZTATÁS

Tisztelt Honfitársaink! Felhívjuk a figyelmüket arra, hogy a magyarországi lakcímmel nem rendelkező magyar választópolgárok is szavazhatnak az országgyűlési választásokon, illetve az országos népszavazásokon, amennyiben szerepelnek a választói névjegyzékben. A magyar állampolgársággal együtt járó választójoggal először várhatóan 2018. tavaszán, az országgyűlési választások alkalmával élhetnek.
Tovább