Hírek

Információk a konzulátus ügyfélfogadási rendjéről

Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Konzulátuson ügyet intézni csak előzetes időpontfoglalás alapján van lehetőség az online időpontfoglalási rendszerben. További információkért kattintson a hírre.
Tovább

Pályázat a nyugati diaszpórában élő magyar származású személyek számára

PÁLYÁZATOK - Pályázati felhívás magyarságismereti ösztöndíjra a 2017/2018-as tanévre - Pályázati felhívás hungarológiai ösztöndíjra a 2017/2018-as tanévre - Pályázati felhívás műfordítói ösztöndíjra a 2017/2018-as tanévre
Tovább

VÁLASZTÓJOG GYAKORLÁSÁVAL KAPCSOLATOS TÁJÉKOZTATÁS

Tisztelt Honfitársaink! Felhívjuk a figyelmüket arra, hogy a magyarországi lakcímmel nem rendelkező magyar választópolgárok is szavazhatnak az országgyűlési választásokon, illetve az országos népszavazásokon, amennyiben szerepelnek a választói névjegyzékben. A magyar állampolgársággal együtt járó választójoggal először várhatóan 2018. tavaszán, az országgyűlési választások alkalmával élhetnek.
Tovább

A Brüsszeli Nagykövetség kondoleáló könyvet nyitott a tragikus olaszországi buszbalesetben elhunyt áldozatok emlékére

A tragikus olaszországi buszbalesetben elhunyt áldozatok emlékére január 23-át, hétfőt nemzeti gyásznappá nyilvánította a Magyar kormány. Nagykövetségünk ma reggel félárbocra eresztette a nemzeti és az EU-s zászlót. A Brüsszeli Nagykövetség kondoleáló könyvet nyitott azok, számára, akik ki szeretnék nyilvánítani részvétüket az elhunyt áldozatok és a gyászoló családok részére.
Tovább

Belgium elismeri, hogy az unió külső határain fekvő országok hozzájárulnak a migrációs hullám megállításához

Belgium elismeri, hogy a nyugat-balkáni migrációs útvonal lezárása ténylegesen hozzájárult az Európát elérő bevándorlás csökkentéséhez, és azt, hogy az unió külső határain fekvő országok - köztük Magyarország - fontos szerepet töltenek be a migrációs hullám megállításában - tájékoztatta az MTI-t brüsszeli tárgyalásairól Altusz Kristóf európai és amerikai kapcsolatokért felelős helyettes külügyi államtitkár.
Tovább