Hírek

Brüsszeli Magyar Gazdasági Klub a nagykövetségen

Május 13-án került megrendezésre a Brüsszeli Magyar Gazdasági Klub találkozó a Nagykövetség Külgazdasági Irodája és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara közös szervezésében a Brüsszeli Magyar Nagykövetségen. Az idei esemény témája a magyar EU-elnökség gazdaságpolitikai prioritásai volt. Az értekezés keretében szóba került az EU versenyképessége, a bővítés, a szabadkereskedelmi megállapodások fellendítésének lehetőségei, valamint a vállalkozások szabályozási és adminisztratív terheiből fakadó nehézségek, potenciális megoldások.

Tovább

Varga József brüsszeli orvos kitüntetése

Május 12-én, dr. Kovács Tamás Iván nagykövet ünnepélyes keretek között adta át a Magyar Arany Érdemkereszt állami kitüntetést Varga József orvosnak, a brüsszeli 82. sz. Báthory István cserkészcsapat alapítójának.

Tovább

A nagykövet előadása a genti egyetemen

Április 24-én dr. Kovács Tamás Iván nagykövet előadást tartott a Katholiek Vlaams Hoogstudentenverbond (KVHV) flamand diákegyesület tagjai számára a Genti Egyetemen, „Magyarország szerepe az EU-ban” címmel.

Tovább

Bóka János miniszter brüsszeli látogatása1

Április 29-én és 30-án az Általános Ügyek Tanácsának informális ülésén Brüsszelben Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszter képviselte Magyarországot. Az ülést a 2004-es bővítés 20. évfordulójának kontextusában rendezték meg; 2004. május 1-jén 10 új tagállam, köztük Magyarország csatlakozott az Európai Unióhoz.

Tovább

Vallon-Luxemburgi Űripari Roadshow

Április 17-19. között került megrendezésre a Vallon-Luxemburgi Űripari Roadshow, amelynek során a magyar résztvevők Belgiumban és Luxemburgban betekintést nyerhettek a helyi űripari szektor sajátosságaiba. A Nagykövetség Külgazdasági Irodája által szervezett program célja az űripari szektorban aktív vallon és luxemburgi egyesületek, vállalatok és egyetemi szereplők megismerése, lehetséges szinergiák, együttműködési lehetőségek feltérképezése volt.

Tovább