Hírek

Advent a luxemburgi Munkácsy Egyesületnél

December 11-én adventi rendezvényt és karácsonyi vásárt tartott a luxemburgi Munkácsy Egyesület.

Tovább

III. Bartók Szimpózium

2021. december 14. és 16. között valósult meg a III. Bartók Szimpózium a brüsszeli Liszt Intézet, a Brüsszeli és a Budapesti Bartók Archívum, valamint a Belgiumi Királyi Könyvtár együttműködésben. A háromnapos rendezvény során 4 koncert és 6 előadás várta az érdeklődőket. Dr. Kovács Tamás Iván nagykövet záróbeszédében kihangsúlyozta, hogy a Bartók Szimpózium méltó előfutára a Belgium és Magyarország közötti diplomáciai kapcsolatok 100. évfordulójának, amelyet 2022-ben ünnepelünk, valamint a rendezvénysorozat kiváló példája a két ország közötti kulturális diplomáciai együttműködésnek.

Tovább

A Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést kapta a K&H Bank volt vezérigazgatója

Áder János köztársasági elnök úr a magyar-belga gazdasági kapcsolatok fejlesztése érdekében végzett kimagasló tevékenysége elismeréseként, Magyar Érdemrend lovagkeresztet adományozott David Moucheronnak, a K&H Bank volt vezérigazgatójának. A kitüntetést 2021. december 8-án, Dr. Kovács Tamás Iván nagykövet adta át ünnepélyes keretek között a nagyköveti rezidencián. Az elismeréshez szívből gratulálunk! div dir="auto" style="font-family: inherit;">
Tovább

Nagyköveti találkozó a belga menekültügyi és migrációs ügyekért felelős államtitkárral

December 2-án, dr. Kovács Tamás Iván nagykövet vendégül látta rezidenciáján Sammy Mahdi belga menekültügyi és migrációs ügyekért felelős államtitkárt és a brüsszeli V4 nagyköveteket. Egyben részletes tájékoztatást nyújtott partnereinek a jelenlegi magyar V4 elnökség célkitűzéseiről és a magyar menekültügyi és migrációs álláspontról.

Tovább

Nagyköveti munkareggeli a szlovén EU-elnökség szervezésében

November 19-én dr. Kovács Tamás Iván nagykövet részt vett az Európai Unió Tanácsa szlovén elnökségének keretében megrendezett munkareggelin, amelynek díszvendége Stefaan De Rynck úr, az Európai Bizottság belgiumi képviseletvezetője volt.

Tovább