Hírek

Luxembourg nemzeti ünnepe

Magyarország Brüsszeli Nagykövetsége és Luxemburgi Irodája őszinte jókívánságait fejezi ki a nagyhercegség minden lakójának! Schéinen Nationalfeierdag!

Tovább

A Magyar-Flamand Vegyesbizottság 12. ülése

Június 13-án került sor a Magyar-Flamand Vegyes Bizottság tizenkettedik ülésére Brüsszelben az Errera Házban, ahol Lengyel Miklós Képzésekért, Ösztöndíjprogramokért és Tudománydiplomáciáért Felelős Helyettes Államtitkár és Julie Bynens, a Flamand Kancellária és Külügyi Hivatal főtitkára aláírták a 2024-2026 évre szóló munkatervet. Az ülésen részt vett Dr. Kovács Tamás Iván nagykövet és Bősze Dorottya külgazdasági attasé is.

Tovább

A Budapesti Fesztiválzenekar koncertsorozata Brugge-ben

A Budapesti Fesztiválzenekar június 5. és június 7. között koncertsorozatot adott a brugge-i Concertgebouw koncerttermében, amely során Fischer Iván vezényletében Händel, Stravinsky és Brahms művei hangzottak el. Dr. Kovács Tamás Iván nagykövet is részt vett a júniusi 7-i koncerten, amelyet követően köszöntötte a Budapesti Fesztiválzenekar tagjait egy rövid fogadás keretében.

Tovább

Pedagógusnap 2024

Június 7-én pedagógusnap és a nemzeti összetartozás napja alkalmából hagyományos kerti ünnepségre került sor a nagyköveti rezidencián, melyen dr. Kovács Tamás Iván nagykövet egy szál virággal köszöntötte a Belgiumban és Luxemburgban dolgozó magyar pedagógusokat.

Tovább