Hírek

Jan Jambon flamand miniszterelnök budapesti látogatása

Február 12-én Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter találkozott Jan Jambon flamand kormány miniszterelnökével. Szijjártó Péter a találkozót követő sajtótájékoztatón kiemelte, hogy Magyarország és Flandria hasonlóan közelíti meg az Európai Unió előtt álló dilemmákat. Ezt követően Orbán Viktor miniszterelnök hivatalában fogadta Jan Jambont.
Tovább

Nagyköveti részvétel a belga külügyminisztérium ENSZ-fogadásán

Az ENSZ Biztonsági Tanács elnökségi feladatait Belgium látja el februárban. Ennek apropóján a belga külügyminisztérium fogadást szervezett, amelyen jelen volt dr. Kovács Tamás Iván nagykövet is, aki találkozott Sophie Wilmès belga szövetségi miniszterelnökkel, Philippe Goffin külügy- és védelmi miniszterrel és több nagykövettel.
Tovább

A Külgazdasági és Külügyminisztérium képzési pályázatai

A Külgazdasági és Külügyminisztérium képzési pályázatot hirdet a 2020-21-es tanévre magyar nyelvi és magyarságismereti, magyar nyelvi és hungarológiai, valamint műfordító (szépirodalmi művek interkulturális interpretációja) képzéseire vonatkozóan.
Tovább

Interjú Siegfried Peinennel, Belgium Budapesti nagykövetével

A Diplomacy&Trade c. magazin interjút készített többek között Belgium Magyarországra akkreditált nagykövetével, Siegfried Peinennel a kiváló magyar-belga gazdasági, kereskedelmi kapcsolatokról.
Tovább

Kérdőív a Konzuli Szolgálat honlapjáról

Kérjük, szánjon 2 percet kérdőívünkre, amely a Konzuli Szolgálat honlapjának továbbfejlesztése érdekében igyekszik felmérni az állampolgárok észrevételeit, felhasználási szokásait.
Tovább