Erkölcsi bizonyítványának Magyarországról történő beszerzését igényelheti a konzulátuson az oldal alján található nyomtatvány kitöltésével.

A kérelmet személyesen kell benyújtani.

A kérelem benyújtására előzetes időpont egyeztetés alapján kerülhet sor. Kérjük, foglaljon időpontot olnline rendszerünkön itt.

Sürgősségi eljárás a konzulátuson nem lehetséges.

A kérelem benyújtásakor be kell mutatni egy érvényes személyazonosításra alkalmas okmányt (érvényes személyi igazolvány vagy útlevél).

Az erkölcsi bizonyítvány a kérelem benyújtásától számított 1 hét elteltével érkezik meg.

Kérjük, hogy valamennyi dokumentumot kék tollal töltsön ki és írjon alá!

Fontos! - az Amerikai Egyesült Államokba történő beutazás céljából történő vízum igényléshez kérelmezett „Hatósági erkölcsi bizonyítvány kiállítása iránti kérőlap” kitöltésekor az ügyfélnek az alábbi módon kell eljárnia:

A kérőlap IV. pontjában a “más törvénynek való megfelelés” helyére azt kell beírni, hogy „amerikai bevándorló vízum céljából” vagy „USA vízumhoz” kéri a hatósági erkölcsi bizonyítványt. 

Amennyiben az ügyfél a kérőlap IV. pontjában fentieket nem jelöli meg, más adattartalmú erkölcsi bizonyítvány kerül kiállításra, mely az ügyfél vízumkérelme szempontjából elutasítást eredményezhet.

 

Adatlap erkölcsi bizonyítvány igényléséhez