Hírek

Megemlékezés a Holokauszt Magyarországi Áldozatainak Emléknapján

Április 9-én, a Holokauszt Magyarországi Áldozatainak Emléknapja alkalmából a Brüsszeli Magyar Nagykövetség megemlékezést szervezett a Brüsszeli Liszt Intézetben, ahol dr. Kovács Tamás Iván nagykövet mondott ünnepi beszédet. A megemlékezésen Báró Regina Sluszny holokauszt túlélő, bújtatott gyermek osztotta meg emlékeit, valamint “Menekülés Ukrajnából: Testvérem őrzője vagyok-e?” című kiállítás is bemutatásra került.

Tovább

A Magyar Diplomáciai Akadémia Diplomataképző Programja

A Magyar Diplomáciai Akadémia pályázatot hirdet – a diplomáciai pálya iránt érdeklődők számára – Diplomataképző Programjára, amelyet a Külgazdasági és Külügyminisztérium és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szakmai együttműködésének keretében valósít meg.
Tovább

Karrier networking - HIPA

A Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) 2024. április 18-án első alkalommal szervez teljesen online formában megvalósuló karrier networking eseményt. Az esemény fő célja, hogy a résztvevők számára bemutassuk a magyarországi karrier-lehetőségeket, és a megjelenő cégeken keresztül a különböző szektorokról egy általános képet nyújtsunk az érdeklődőknek.
Tovább

Magyarország 25 éve a NATO tagja

Magyarország huszonöt évvel ezelőtt, 1999. március 12-én vált az Észak-atlanti Szerződés Szervezetének (NATO) teljes jogú tagjává. Négy nappal később, 1999. március 16-án felvonták hazánk nemzeti lobogóját a NATO brüsszeli központjában. Magyarország azóta is a Szövetség aktív és elkötelezett tagja, és 31 szövetségesével együtt fáradozik a nemzetközi béke és biztonság szavatolása és erősítése érdekében.

Tovább