Aláírás hitelesítése
 

Az aláírás-hitelesítés a Konzulátuson kizárólag személyesen intézhető. Kérjük, hogy az ügyintézéshez foglaljon időpontot az online időpontfoglalási rendszerünkben. A foglalásnál az  "Aláírás hitelesítés" ügytípust kell kiválasztani.

 

A hitelesítéshez szükséges bemutatni érvényes útlevelét vagy személyi igazolványát. Aláírása hitelesítésekor az iratot Ön a konzuli tisztviselő előtt írja alá, vagy az iraton szereplő aláírását Ön a konzuli tisztviselő előtt sajátjának ismeri el. A konzuli tisztviselő az aláírás valódiságát igazolja, az irat tartalmát nem vizsgálja, azért nem felel.


Amennyiben az aláírásra cég nevében kerül sor, úgy szükséges bemutatni a 30 napnál nem régebbi hiteles cégkivonatot is. 

 

Az aláírás-hitelesítés díjáról itt tájékozódhat: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/konzuli-dijak.

                          

 

Másolat hitelesítése, hiteles másolat készítése      

 

Másolat hitelesítését, illetve hiteles másolat készítését személyesen lehet kérelmezni. Kérjük, hogy az ügyintézéshez foglaljon időpontot az online időpontfoglalási rendszerünkben. A foglalásnál az  "Másolat hitelesítés" ügytípust kell kiválasztani.

 

Az ügyintézéskor szükséges bemutatni érvényes útlevelét vagy személyi igazolványát. A hitelesítés kétféleképpen történhet: az eredeti iratról a konzulátuson készül hiteles másolat vagy az Ön által készített másolatot hitelesítjük, melynek feltétele az eredeti irat bemutatása is.

 

Az másolat-hitelesítés díjáról itt tájékozódhat: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/konzuli-dijak