Hírek

Ünnepi szentmise és koszorúzás az 1956-os forradalom emlékére

Október 22-én az 1956-os Forradalom és Szabadságharc 67. évfordulója alkalmából ünnepi szentmisére került sor a Szent Mihály és Szent Gudula-székesegyházban. Ezt követően a belgiumi magyar közösség gyertyákkal vonult az Ismeretlen Katona Sírjához, ahol dr. Kovács Tamás Iván nagykövet mondott ünnepi beszédet.

Tovább

Nagykövetségi részvétel a Magyar Ház október 23-i koszorúzásán

Október 21-én dr. Nagy Gabriella magyar közösségi diplomata részt vett az 1956-os forradalom és szabadságharc 67. évfordulója alkalmából szervezett ünnepi megemlékezésen és koszorút helyezett el a Brüsszeli Magyar Házban.

Tovább

Nemzeti ünnepi fogadás a diplomáciai testület tagjainak

Október 18-án az 1956-os forradalom és szabadságharc 67. évfordulója alkalmából ünnepi fogadásra került sor a Brüsszeli Magyar Nagykövetségen, melyen dr. Kovács Tamás Iván nagykövet, dr. Ódor Bálint Európai Unió melletti állandó képviselő és Kálló László dandár tábornok, véderő-, katonai és légügyi attasé köszöntötte a Brüsszelbe akkreditált nagyköveteket, valamint a diplomáciai és katonai attasé testületek tagjait.
Tovább

Nagyköveti látogatás a Richter Gedeon Nyrt. belgium leányvállalatánál

Október 13-án dr. Kovács Tamás Iván nagykövet és Bősze Dorottya KGA látogatást tettek a Richter Gedeon Nyrt. magyar multinacionális gyógyszercég belgiumi leányvállalatánál, a Gedeon Richter Benelux BV-nél Groot-Bijgaardenben. Köszönjük a kedves fogadtatást és jó munkát kívánunk a belgiumi csapatnak!

Tovább

Magyar kiállítók a Busworld Europe buszkiállításon

Október 9-én dr. Kovács Tamás Iván nagykövet és Bősze Dorottya KGA látogatást tettek a Busworld Europe-on Brüsszelben, amely a világ legnagyobb, kizárólag autóbuszokkal foglalkozó B2B kiállítása. Nagy örömünkre szolgált meglátogatni az Ikarus, a König Kft. és a Prettl Electronics Hungary Kft. magyar kiállítókat. Szintén köszönjük a Yutong Bus & Coach kínai vállalat meghívását és, hogy bemutatta legújabb termékeit.

Tovább