Hírek

BENELUX Kibervédelmi Roadshow

Szeptember 26-28. között került megrendezésre a BENELUX Kibervédelmi Roadshow, amelynek során a magyar résztvevők Brüsszelben és Luxemburgban egyaránt betekintést nyerhettek a helyi kibervédelmi szektor sajátosságaiba. A Nagykövetség Külgazdasági Irodája kerekasztalbeszélgetés keretében lehetőséget biztosított magyar és belga partnerek számára szinergiák feltárására, együttműködések kialakítására.

Tovább

Koszorúzás Bartók Béla brüsszeli szobránál

Szeptember 25-én, Bartók Béla halálának 78. évfordulója alkalmából tartott ünnepélyes megemlékezésen, dr. Kovács Tamás Iván nagykövet és dr. Nagy Gabriella magyar közösségi diplomata koszorút helyezett el a zeneszerző brüsszeli szobránál. Zsári Tamás művész közreműködött az eseményen.

Tovább

Brüsszeli Örökség Napja - nyílt nap a nagyköveti rezidencián

Szeptember 17-én, a brüsszeli Örökség Napja (Heritage Days) alkalmából dr. Kovács Tamás Iván nagykövet vezette körbe a látogatókat az elegáns Beaux-Arts stílusú, 1926-ban épült nagyköveti Rezidencián, Antoinette Zornig, a Le Soir napilap korábbi tulajdonosának unokája kíséretében, aki egy időben a villa lakója volt. A nagykövet a Liszt Intézet és a Nagykövetség munkatársainak közreműködésével 8 turnusban fogadta az érdeklődőket, anekdotákat mesélve az épületről és a magyar-belga diplomáciai életről.

Tovább

Nagyköveti részvétel a zsidó újév alkalmából szervezett ünnepi fogadáson

Szeptember 20-án dr. Kovács Tamás Iván nagykövet és dr. Nagy Gabriella diplomata részt vett az Európai Zsidó Kongresszus által a zsidó újév alkalmából szervezett ünnepi fogadáson.

Tovább

Az Ábrahám Megállapodások aláírásának harmadik évfordulója - megemlékezés a nagykövetségen

Szeptember 14-én az Ábrahám Megállapodás aláírásának harmadik évfordulója alkalmából a Brüsszeli Magyar Nagykövetségen megemlékezésre került sor, Michael Freilich belga parlamenti képviselő védnöksége alatt. Megtiszteltetés volt a nagykövetségen köszönteni az aláíró országok nagyköveteit e neves alkalomból.

Tovább