Hírek

A Budapesti Fesztiválzenekar fellépése Brugge-ben

Május 21-én a brugge-i Concertgebouw épületében lépett fel a világszerte elismert BFZ - Budapesti Fesztiválzenekar. A koncertet követően dr. Kovács Tamás Iván nagykövet személyesen fejezte ki elismerését és köszönetét Fischer Iván karmester és a kiváló magyar zenészek felé.

Tovább

Június 4. - A nemzeti összetartozás napja

Ma van a nemzeti összetartozás napja. Az Országgyűlés 2010-ben nyilvánította az első világháborút lezáró trianoni békeszerződés napját, június 4-ét a nemzeti összetartozás napjává, hangsúlyozva, hogy államhatároktól függetlenül minden magyar a nemzet része.

Tovább

Az Igazságügyi Minisztérium helyettes államtitkára a Bozar-ban

Május 10-én dr. Kovács Tamás Iván nagykövet Brüsszelben fogadta dr. Molnár Balázst, az Igazságügyi Minisztérium európai uniós elnökséggel kapcsolatos operatív feladatokért felelős helyettes államtitkárát. Látogatást tettek többek közt a BOZAR kulturális központban, ahol együttműködési lehetőségeket térképeztek fel, tekintettel az Európai Unió Tanácsának 2024. második félévében soron következő magyar elnökségére. Nagykövetségünk várakozással és reményekkel tekint a 2024-es meghatározó belga-magyar EU-elnökséggel kapcsolatos közös munka elé.

Tovább

Európa Nap Luxemburgban

Május 9-én Nagykövetségünk luxemburgi irodája kulturális szolgálatunkkal, a Brüsszeli Liszt Intézettel együtt képviselte Magyarországot az Európai Bizottság Luxemburgi Képviselete által szervezett Európa-napi rendezvényen. Nagy örömünkre szolgált, hogy sok érdeklődő látogatott el a magyar standhoz, köztük Xavier Bettel luxemburgi miniszterelnök is.

Tovább

Találkozó a luxemburgi külügyminisztérium európai igazgatójával

Május 3-án dr. Kovács Tamás Iván nagykövet Jean-Louis Thillel, a luxemburgi külügyminisztérium európai igazgatójával találkozott. Az aktuális európai uniós és kétoldalú ügyek áttekintése mellett a felek megbeszélést folytattak az Európai Unió Tanácsának magyar elnökségére való felkészülésről és a szintén 2024-ben esedékes luxemburgi-magyar diplomáciai centenárium előkészületeiről.

Tovább