Hírek

Vallon-Luxemburgi Űripari Roadshow

Április 17-19. között került megrendezésre a Vallon-Luxemburgi Űripari Roadshow, amelynek során a magyar résztvevők Belgiumban és Luxemburgban betekintést nyerhettek a helyi űripari szektor sajátosságaiba. A Nagykövetség Külgazdasági Irodája által szervezett program célja az űripari szektorban aktív vallon és luxemburgi egyesületek, vállalatok és egyetemi szereplők megismerése, lehetséges szinergiák, együttműködési lehetőségek feltérképezése volt.

En savoir plus

Megemlékezés a Holokauszt Magyarországi Áldozatainak Emléknapján

Április 9-én, a Holokauszt Magyarországi Áldozatainak Emléknapja alkalmából a Brüsszeli Magyar Nagykövetség megemlékezést szervezett a Brüsszeli Liszt Intézetben, ahol dr. Kovács Tamás Iván nagykövet mondott ünnepi beszédet. A megemlékezésen Báró Regina Sluszny holokauszt túlélő, bújtatott gyermek osztotta meg emlékeit, valamint “Menekülés Ukrajnából: Testvérem őrzője vagyok-e?” című kiállítás is bemutatásra került.

En savoir plus

Karrier networking - HIPA

A Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) 2024. április 18-án első alkalommal szervez teljesen online formában megvalósuló karrier networking eseményt. Az esemény fő célja, hogy a résztvevők számára bemutassuk a magyarországi karrier-lehetőségeket, és a megjelenő cégeken keresztül a különböző szektorokról egy általános képet nyújtsunk az érdeklődőknek.
En savoir plus

Magyarország 25 éve a NATO tagja

Magyarország huszonöt évvel ezelőtt, 1999. március 12-én vált az Észak-atlanti Szerződés Szervezetének (NATO) teljes jogú tagjává. Négy nappal később, 1999. március 16-án felvonták hazánk nemzeti lobogóját a NATO brüsszeli központjában. Magyarország azóta is a Szövetség aktív és elkötelezett tagja, és 31 szövetségesével együtt fáradozik a nemzetközi béke és biztonság szavatolása és erősítése érdekében.

En savoir plus

Az Ukrajnából érkező zsidó menekülteket bemutató kiállítás

Február 22-én, a Brüsszeli Magyar Nagykövetség képviseletében dr. Nagy Gabriella beosztott diplomata és Kovács Zsófia kulturális intézet igazgató vett részt az Ukrajnából érkező zsidó menekülteket bemutató kiállításon az Európai Bizottság épületben.

En savoir plus