Hírek

Az Ábrahám Megállapodások aláírásának harmadik évfordulója - megemlékezés a nagykövetségen

Szeptember 14-én az Ábrahám Megállapodás aláírásának harmadik évfordulója alkalmából a Brüsszeli Magyar Nagykövetségen megemlékezésre került sor, Michael Freilich belga parlamenti képviselő védnöksége alatt. Megtiszteltetés volt a nagykövetségen köszönteni az aláíró országok nagyköveteit e neves alkalomból.

En savoir plus

Havas István atya látogatása a nagykövetségen

Szeptember 14-én dr. Kovács Tamás Iván nagykövet a Nagykövetségen fogadta Havas Istvánt, a brüsszeli magyar katolikus közösség lelkipásztorát, akivel a következő évi magyar közösségi programokról egyeztetett.

En savoir plus

Bóka János miniszter brüsszeli látogatása

Bóka János, újonnan kinevezett európai uniós ügyekért felelős miniszter első hivatalos látogatása során Hadja Lahbibbal, Belgium kül- és Európa-ügyi miniszterével folytatott megbeszélést, melynek kiemelt témája a közelgő belga és magyar uniós elnökség volt. A találkozón dr. Kovács Tamás Iván nagykövet és Kézsmárki Adrienn elsőbeosztott is részt vett. Bóka János Magyarország Brüsszeli Nagykövetségére is ellátogatott. A miniszter úr tájékoztatást nyújtott a diplomatáknak a közelgő magyar EU-elnökségi tervekről, valamint a Belgiummal, az uniós elnökségi triót alkotó partnerünkkel való szoros együttműködésről is.

En savoir plus

Belgium nemzeti ünnepe

Belgium nemzeti ünnepe alkalmából Magyarország Brüsszeli Nagykövetsége őszinte jókívánságait fejezi ki a Királyság lakóinak.
En savoir plus

A Belgiumi Németajkú Közösség nyári fesztiválja

Június 22-én dr. Kovács Tamás Iván nagykövet részt vett a belgiumi Német Nyelvi Közösség nyári fesztiválján, Karl-Heinz Lambertz, a közösség parlamenti elnöke társaságában.

En savoir plus