Hírek

Luxembourg nemzeti ünnepe

Magyarország Brüsszeli Nagykövetsége és Luxemburgi Irodája őszinte jókívánságait fejezi ki a nagyhercegség minden lakójának! Schéinen Nationalfeierdag!

Tovább

A Magyar-Flamand Vegyesbizottság 12. ülése

Június 13-án került sor a Magyar-Flamand Vegyes Bizottság tizenkettedik ülésére Brüsszelben az Errera Házban, ahol Lengyel Miklós Képzésekért, Ösztöndíjprogramokért és Tudománydiplomáciáért Felelős Helyettes Államtitkár és Julie Bynens, a Flamand Kancellária és Külügyi Hivatal főtitkára aláírták a 2024-2026 évre szóló munkatervet. Az ülésen részt vett Dr. Kovács Tamás Iván nagykövet és Bősze Dorottya külgazdasági attasé is.

Tovább

A Budapesti Fesztiválzenekar koncertsorozata Brugge-ben

A Budapesti Fesztiválzenekar június 5. és június 7. között koncertsorozatot adott a brugge-i Concertgebouw koncerttermében, amely során Fischer Iván vezényletében Händel, Stravinsky és Brahms művei hangzottak el. Dr. Kovács Tamás Iván nagykövet is részt vett a júniusi 7-i koncerten, amelyet követően köszöntötte a Budapesti Fesztiválzenekar tagjait egy rövid fogadás keretében.

Tovább

Találkozó az Európai Uniós Ügyek Minisztériumának miniszterhelyettesével

Május 27-én Zsigmond Barna Pál, az Európai Uniós Ügyek Minisztériumának miniszterhelyettese és dr. Kovács Tamás Iván nagykövet látogatást tett a Magyar Ház épületében, mely a magyar EU-elnökség kiemelt programjainak fog otthont nyújtani Brüsszelben.

Tovább

Nagyköveti látogatás a luxembourgi külügyminisztériumban

A közelgő magyar EU-elnökség és a luxemburgi-magyar diplomáciai centenárium alkalmából luxemburgi látogatása során dr. Kovács Tamás Iván nagykövet megbeszélést folytatott Gilles Roth luxemburgi pénzügyminiszterrel, valamint Yasuko Mullerrel, Luc Frieden luxemburgi miniszterelnök diplomáciai tanácsadójával és EU sherpájával.
Tovább