Hírek

Magyarország 25 éve a NATO tagja

Magyarország huszonöt évvel ezelőtt, 1999. március 12-én vált az Észak-atlanti Szerződés Szervezetének (NATO) teljes jogú tagjává. Négy nappal később, 1999. március 16-án felvonták hazánk nemzeti lobogóját a NATO brüsszeli központjában. Magyarország azóta is a Szövetség aktív és elkötelezett tagja, és 31 szövetségesével együtt fáradozik a nemzetközi béke és biztonság szavatolása és erősítése érdekében.

Tovább

Az Ukrajnából érkező zsidó menekülteket bemutató kiállítás

Február 22-én, a Brüsszeli Magyar Nagykövetség képviseletében dr. Nagy Gabriella beosztott diplomata és Kovács Zsófia kulturális intézet igazgató vett részt az Ukrajnából érkező zsidó menekülteket bemutató kiállításon az Európai Bizottság épületben.

Tovább

Találkozó a luxemburgi honvédelmi miniszterrel

Február 22-én dr. Kovács Tamás Iván nagykövet részt vett a GOVSATCOM 2024 nemzetközi űripari konferencián Luxemburgban. Az eseményen találkozott Yuriko Backessel, luxemburgi honvédelmi miniszterrel, amelynek során a felek megbeszélést folytattak a 2024-es magyar uniós elnökségről, valamint a luxemburgi-magyar diplomáciai centenárium előkészületeiről.

Tovább

A magyar női labdarúgó-válogatott leuveni mérkőzése

A magyar női labdarúgó-válogatott február 27-én Leuvenben mérkőzött meg a belga női labdarúgó-válogatottal a Nemzetek Ligájában. A Brüsszeli Magyar Nagykövetség munkatársai a helyszínen bíztatták a magyar csapatot. Az elért eredményhez ezúton is gratulálunk a belga csapatnak!

Tovább

Látogatás a Flamand-Brabant tartomány kormányzójánál

A 2024 második felében esedékes magyar EU-elnökségre készülve, a belga tartományok és tartományi fővárosok országjáró körútja részeként február 19-én dr. Kovács Tamás Iván nagykövetet fogadta Jan Spooren, Flamand-Brabant tartomány kormányzója.

Tovább