Hírek

A magyar honvédelem napja - fogadás a nagykövetségen

Május 21. a magyar honvédelem napja, amikor az önálló magyar hadsereg 1848. májusi megalakulására és az ország fővárosának és Budavárnak osztrák császári csapatoktól való 1849. május 21-ei visszafoglalására emlékezünk. Ezen alkalomból dr. Kovács Tamás Iván nagykövet és Kálló László dandártábornok, véderő-, katonai és légügyi attasénk a nagykövetségen fogadta a Brüsszelbe akkreditált misszióvezetőket, valamint a diplomáciai és katonai attasé testületek tagjait.

Tovább

Brüsszeli Magyar Gazdasági Klub a nagykövetségen

Május 13-án került megrendezésre a Brüsszeli Magyar Gazdasági Klub találkozó a Nagykövetség Külgazdasági Irodája és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara közös szervezésében a Brüsszeli Magyar Nagykövetségen. Az idei esemény témája a magyar EU-elnökség gazdaságpolitikai prioritásai volt. Az értekezés keretében szóba került az EU versenyképessége, a bővítés, a szabadkereskedelmi megállapodások fellendítésének lehetőségei, valamint a vállalkozások szabályozási és adminisztratív terheiből fakadó nehézségek, potenciális megoldások.

Tovább

Varga József brüsszeli orvos kitüntetése

Május 12-én, dr. Kovács Tamás Iván nagykövet ünnepélyes keretek között adta át a Magyar Arany Érdemkereszt állami kitüntetést Varga József orvosnak, a brüsszeli 82. sz. Báthory István cserkészcsapat alapítójának.

Tovább

A nagykövet előadása a genti egyetemen

Április 24-én dr. Kovács Tamás Iván nagykövet előadást tartott a Katholiek Vlaams Hoogstudentenverbond (KVHV) flamand diákegyesület tagjai számára a Genti Egyetemen, „Magyarország szerepe az EU-ban” címmel.

Tovább

Bóka János miniszter brüsszeli látogatása1

Április 29-én és 30-án az Általános Ügyek Tanácsának informális ülésén Brüsszelben Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszter képviselte Magyarországot. Az ülést a 2004-es bővítés 20. évfordulójának kontextusában rendezték meg; 2004. május 1-jén 10 új tagállam, köztük Magyarország csatlakozott az Európai Unióhoz.

Tovább