Tisztelt Ügyfeleink!

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy Magyarország Brüsszeli Nagykövetségének Luxemburgi Irodájában 2020. augusztus 10. és augusztus 30. között a helyszíni ügyfélfogadás szünetel.

Sürgős esetben kérjük, keressék a Brüsszeli Konzulátust a  0032 2 348 18 00 telefonszámon vagy a consulate.bxl@mfa.gov.hu e-mail címen.

A fenti időtartamon kívül luxemburgi ügyfélfogadásra egyénileg a mission.lux@mfa.gov.hu címen vagy telefonon a 00352 26 20 34 86 telefonszámon lehet foglalni.

 

Tájékoztatás az ügyfélfogadás rendjéről

A luxemburgi jogszabályok távolságtartásra vonatkozó szabályaira és higiéniai előírásaira figyelemmel, valamint ügyfeleink egészségének védelme érdekében az ügyfélfogadás rendje újabb értesítésig az alábbiak szerint alakul.

Intézhető ügyek köre:

  • Magánútlevél és személyazonosító igazolvány iránti kérelmek a legfeljebb három hónapon belül lejárt, illetve legfeljebb egy hónapon belül lejáró okmányok esetében, illetve sürgősség vagy jelentős érdeksérelem igazolása esetén.
  • Gyermek születésének hazai anyakönyvezése és úti okmány igénylése (csak kapcsolódó ügyként házasság hazai anyakönyvezése, apai elismerő nyilatkozat, anyasági támogatás, FÉTÁM).
  • Hitelesítési kérelmek, családi állapot igazolása és anyakönyvi kivonatok kiállítása
  • Külföldi letelepedés, külföldi lakcím bejelentése
  • Ügyfélkapu regisztráció
  • Állampolgársági ügyek

Ügyfélfogadás időpontja:

Az ügyfélfogadás időpontja változatlan:

kedd:              9-12.30

csütörtök:        9-12.30

Időpontfoglalás:

Az online időpontfoglalási rendszer átmenetileg szünetel.

Ügyintézésre időpontot e-mailen a mission.lux@mfa.gov.hu címen vagy telefonon a 00352 26 20 34 86 telefonszámon lehet foglalni.

Távolságtartási és higiéniai szabályok:

Az ügyfélfogadásra szolgáló irodahelyiségbe a folyosón elhelyezett fertőtlenítőszerrel történő kézfertőtlenítést követően, kizárólag maszkban lehet belépni. Kérjük Tisztelt Ügyfeleinket, hogy maszkról maguknak gondoskodjanak.

Az irodahelyiségben és a folyosón egyidejűleg csak egy személy tartózkodhat. Kivételt képez ez alól a szülő kötelező jelenléte kiskorú személy ügyének intézéséhez.

Okiratok, okmányok átvétele:

Okiratok és okmányok átvétele előzetes egyeztetés alapján, általában hétfői napokon 10.00-12.00 óra között van lehetőség. Időpont egyeztetése érdekében írjanak a mission.lux@mfa.gov.hu címre vagy hívják a 00 352 26 20 34 86 telefonszámot.

Köszönjük Ügyfeleinknek a türelmet és a megértést, valamint a fenti előírások tiszteletben tartását.

Az ügyfélfogadás rendjében bekövetkező változásról honlapunkon folyamatosan tájékoztatjuk Önöket.

 

 

Magyarország Brüsszeli Nagykövetségének Irodája, Luxembourg

Bureau à Luxembourg de l’Ambassade de Hongrie à Bruxelles

Luxemburger Büro der Botschaft von Ungarn in Brüssel

Office in Luxembourg of the Embassy of Hungary in Brussels

 

Elérhetőség / Access

Cím / Address: 3 Rue des Bains, L-1212 Luxembourg

Tel / Phone: + 352 26 20 34 86

e-mail:mission.lux@mfa.gov.hu

 

Az egyes konzuli ügyek leírása és az ügyintézéshez szükséges dokumentumokról szóló tájékoztató a Brüsszeli Nagykövetség honlapján, a konzuli információk között található.