Hírek

Brüsszeli Magyar Gazdasági Klub

2022. június 15-én a Nagykövetség Külgazdasági Irodájának és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara közös szervezésében került megrendezésre a Brüsszeli Magyar Gazdasági Klub a Liszt Intézetben, amit dr. Kovács Tamás Iván nagykövet nyitott meg. Az est témája az EU-bővítés aktuális kérdései és gazdasági vonatkozási voltak. A program keretében Várhelyi Olivér, szomszédság- és bővítéspolitikáért felelős uniós biztos ismertette gondolatait, továbbá Galambos Attila MKIK Nyugat-balkáni Tagozat elnöke, Dr. Szabó Kristóf HEPA vezérigazgató, Deli Andor EP képviselő és Dr. Baranyai Gábor nagykövet vett részt a panelbeszélgetésen.

Tovább

A Fulbright ösztöndíjasok látogatása

Június 16-án dr. Kovács Tamás Iván nagykövet a Brüsszeli Magyar Nagykövetségen fogadta a magyar Fulbright ösztöndíjasok delegációját, akiknek tájékoztatást nyújtott a magyar külpolitika célkitűzéseiről és a nagykövetség munkájáról.

Tovább

Találkozó szövetségi parlamenti képviselőkkel

Június 15-én dr. Kovács Tamás Iván nagykövet rezidenciáján látta vendégül Theo Francken és Michael Freilich urakat, a belga szövetségi parlament képviselőit, a brüsszeli V4 nagyköveteket és Ari Epstein urat, Magyarország flamand tiszteletbeli konzulját. Egyben részletes tájékoztatást nyújtott partnereinek a magyar V4 elnökség által elért eredményekről.

Tovább

Hedwig Gerits flandriai magyar nyelvtanár kitüntetése

Június 3-án dr. Kovács Tamás Iván nagykövet a Magyar Ezüst Érdemkereszt állami kitüntetést adta át Hedwig Gerits flandriai magyar nyelvtanárnak áldozatos munkájáért. A Brüsszeli Magyar Nagykövetség munkatársai további sok sikert kívánnak a magyar nyelvoktatáshoz Belgiumban!

Tovább

A Belgiumi Bartók Béla Archívum elnökének kitüntetése

Június 7-én dr. Kovács Tamás Iván nagykövet átadta a Magyar Arany Érdemkereszt állami kitüntetést Carl Van Eyndhoven úrnak, a Belgiumi Bartók Béla Archívum elnökének, a magyar zenei kultúra, a bartóki és kodályi hagyományok belgiumi megismertetését szolgáló áldozatos munkája elismeréseként.

Tovább