Hírek

Találkozó a luxemburgi külügyminisztérium európai igazgatójával

Május 3-án dr. Kovács Tamás Iván nagykövet Jean-Louis Thillel, a luxemburgi külügyminisztérium európai igazgatójával találkozott. Az aktuális európai uniós és kétoldalú ügyek áttekintése mellett a felek megbeszélést folytattak az Európai Unió Tanácsának magyar elnökségére való felkészülésről és a szintén 2024-ben esedékes luxemburgi-magyar diplomáciai centenárium előkészületeiről.

Tovább

Találkozó a belga külügyminisztérium Multilaterális Ügyek és Globalizáció Főigazgatóságának helyettes vezetőjével

Április 25-én dr. Kovács Tamás Iván nagykövet megbeszélést folytatott Ghislain D’hooppal, a belga Külügyminisztérium Multilaterális Ügyek és Globalizáció Főigazgatóságának helyettes vezetőjével, akivel áttekintették a belga-magyar diplomáciai kapcsolatok éves évfordulóját követő 2024-es meghatározó belga-magyar EU-elnökséggel kapcsolatos előkészületeket.

Tovább

A Leuveni Katolikus Egyetem Építészmérnöki Karának diákjai a nagyköveti rezidencián

Április 21-én dr. Kovács Tamás Iván nagykövet a nagyköveti rezidencián fogadta a Leuveni Katolikus Egyetem Építészmérnöki Karának diákjait, akinek a rezidencia épületének történetéről nyújtott tájékoztatást.

Tovább

Flamand üzleti delegáció a nagykövetségen

A VOKA West-Flanders flamand kereskedelmi és iparkamara, illetve a FIT, Flamand Kereskedelmi és Befektetési Ügynökség jóvoltából április 21-én 18 fős flamand üzleti delegáció látogatott a Brüsszeli Magyar Nagykövetségre. A program célja a delegáció felkészítése volt a májusi magyarországi üzleti út előtt. A rendezvényen dr. Kovács Tamás Iván nagykövet és Bősze Dorottya külgazdasági attasé köszöntötték a résztvevőket.

Tovább

Találkozó a flamand szocialisták elnökével

Április 20-án dr. Kovács Tamás Iván nagykövet megbeszélést folytatott Conner Rousseau-val, a Vooruit párt elnökével a belga-magyar diplomáciai kapcsolatok 100 éves évfordulóját követő, 2024-es meghatározó belga-magyar EU-elnökségről, valamint az aktuális kétoldalú és uniós ügyekről.

Tovább