Tisztelt Honfitársaink!

Felhívjuk a figyelmüket arra, hogy a magyarországi lakcímmel nem rendelkező magyar választópolgárok is szavazhatnak az országgyűlési választásokon, illetve az országos népszavazásokon, amennyiben szerepelnek a választói névjegyzékben. A magyar állampolgársággal együtt járó választójoggal először várhatóan 2018. tavaszán, az országgyűlési választások alkalmával élhetnek.

A regisztráció elvégezhető a konzulátuson személyesen, vagy on-line a Nemzeti Választási Iroda honlapján (www.valasztas.hu), illetve levélben, a választói névjegyzékbe való felvételre vonatkozó kérelem megküldésével a Nemzeti Választási Iroda címére (Nemzeti Választási Iroda, Budapest 1854).

A regisztrációhoz érvényes magyar személyi azonosító (az adat a lakcímkártyán található), érvényes magyar útlevél, honosítási okirat vagy állampolgársági bizonyítvány szükséges.

A regisztrációhoz szükséges nyomtatvány, valamint angol, német és francia nyelvű kitöltési útmutató letölthető az NVI honlapjáról, illetve átvehető  konzulátuson.

Egyúttal kérjük a Tisztelt Honfitársainkat, hogy a központi névjegyzék aktualizálását segítség azzal, hogy a külföldi lakcímváltozásuk, illetve központi névjegyzékben szereplő hozzátartozójuk, ismerősük halálesetét a központi névjegyzék adatainak frissítése érdekében jelentsék be a Nemzeti Választási Irodánál, és intézkedjenek a haláleset hazai anyakönyvezéséről.