Hírek

Magyar kiállítók a Busworld Europe buszkiállításon

Október 9-én dr. Kovács Tamás Iván nagykövet és Bősze Dorottya KGA látogatást tettek a Busworld Europe-on Brüsszelben, amely a világ legnagyobb, kizárólag autóbuszokkal foglalkozó B2B kiállítása. Nagy örömünkre szolgált meglátogatni az Ikarus, a König Kft. és a Prettl Electronics Hungary Kft. magyar kiállítókat. Szintén köszönjük a Yutong Bus & Coach kínai vállalat meghívását és, hogy bemutatta legújabb termékeit.

En savoir plus

BENELUX Kibervédelmi Roadshow

Szeptember 26-28. között került megrendezésre a BENELUX Kibervédelmi Roadshow, amelynek során a magyar résztvevők Brüsszelben és Luxemburgban egyaránt betekintést nyerhettek a helyi kibervédelmi szektor sajátosságaiba. A Nagykövetség Külgazdasági Irodája kerekasztalbeszélgetés keretében lehetőséget biztosított magyar és belga partnerek számára szinergiák feltárására, együttműködések kialakítására.

En savoir plus

Koszorúzás Bartók Béla brüsszeli szobránál

Szeptember 25-én, Bartók Béla halálának 78. évfordulója alkalmából tartott ünnepélyes megemlékezésen, dr. Kovács Tamás Iván nagykövet és dr. Nagy Gabriella magyar közösségi diplomata koszorút helyezett el a zeneszerző brüsszeli szobránál. Zsári Tamás művész közreműködött az eseményen.

En savoir plus

Brüsszeli Örökség Napja - nyílt nap a nagyköveti rezidencián

Szeptember 17-én, a brüsszeli Örökség Napja (Heritage Days) alkalmából dr. Kovács Tamás Iván nagykövet vezette körbe a látogatókat az elegáns Beaux-Arts stílusú, 1926-ban épült nagyköveti Rezidencián, Antoinette Zornig, a Le Soir napilap korábbi tulajdonosának unokája kíséretében, aki egy időben a villa lakója volt. A nagykövet a Liszt Intézet és a Nagykövetség munkatársainak közreműködésével 8 turnusban fogadta az érdeklődőket, anekdotákat mesélve az épületről és a magyar-belga diplomáciai életről.

En savoir plus

Nagyköveti részvétel a zsidó újév alkalmából szervezett ünnepi fogadáson

Szeptember 20-án dr. Kovács Tamás Iván nagykövet és dr. Nagy Gabriella diplomata részt vett az Európai Zsidó Kongresszus által a zsidó újév alkalmából szervezett ünnepi fogadáson.

En savoir plus