Hírek

Találkozó a luxemburgi honvédelmi miniszterrel

Február 22-én dr. Kovács Tamás Iván nagykövet részt vett a GOVSATCOM 2024 nemzetközi űripari konferencián Luxemburgban. Az eseményen találkozott Yuriko Backessel, luxemburgi honvédelmi miniszterrel, amelynek során a felek megbeszélést folytattak a 2024-es magyar uniós elnökségről, valamint a luxemburgi-magyar diplomáciai centenárium előkészületeiről.

En savoir plus

A magyar női labdarúgó-válogatott leuveni mérkőzése

A magyar női labdarúgó-válogatott február 27-én Leuvenben mérkőzött meg a belga női labdarúgó-válogatottal a Nemzetek Ligájában. A Brüsszeli Magyar Nagykövetség munkatársai a helyszínen bíztatták a magyar csapatot. Az elért eredményhez ezúton is gratulálunk a belga csapatnak!

En savoir plus

Látogatás a Flamand-Brabant tartomány kormányzójánál

A 2024 második felében esedékes magyar EU-elnökségre készülve, a belga tartományok és tartományi fővárosok országjáró körútja részeként február 19-én dr. Kovács Tamás Iván nagykövetet fogadta Jan Spooren, Flamand-Brabant tartomány kormányzója.

En savoir plus

Látogatás a luxemburgi képviselőház elnökénél

Február 1-jén dr. Kovács Tamás Iván nagykövetet fogadta a luxemburgi képviselőház elnöke, Claude Wiseler. A felek megbeszélést folytattak a kétoldalú kapcsolatokról, valamint a Magyarország és Luxemburg közötti diplomáciai kapcsolatok felvételének 100. évfordulójáról.

En savoir plus

Szijjártó Péter brüsszeli látogatása - kétoldalú találkozók, sajtó

Szijjártó Péter külügyminiszter február 2-án kétoldalú megbeszélést folytatott Tinne Van der Straeten belga szövetségi energiaügyi miniszterrel. A találkozón dr. Kovács Tamás Iván nagykövet is részt vett. Brüsszeli látogatása során a miniszter interjút adott a VRT flamand közszolgálati televíziónak is.
En savoir plus