News

Vallon-Luxemburgi Űripari Roadshow

Április 17-19. között került megrendezésre a Vallon-Luxemburgi Űripari Roadshow, amelynek során a magyar résztvevők Belgiumban és Luxemburgban betekintést nyerhettek a helyi űripari szektor sajátosságaiba. A Nagykövetség Külgazdasági Irodája által szervezett program célja az űripari szektorban aktív vallon és luxemburgi egyesületek, vállalatok és egyetemi szereplők megismerése, lehetséges szinergiák, együttműködési lehetőségek feltérképezése volt.

Weiter

Megemlékezés a Holokauszt Magyarországi Áldozatainak Emléknapján

Április 9-én, a Holokauszt Magyarországi Áldozatainak Emléknapja alkalmából a Brüsszeli Magyar Nagykövetség megemlékezést szervezett a Brüsszeli Liszt Intézetben, ahol dr. Kovács Tamás Iván nagykövet mondott ünnepi beszédet. A megemlékezésen Báró Regina Sluszny holokauszt túlélő, bújtatott gyermek osztotta meg emlékeit, valamint “Menekülés Ukrajnából: Testvérem őrzője vagyok-e?” című kiállítás is bemutatásra került.

Weiter

Karrier networking - HIPA

A Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) 2024. április 18-án első alkalommal szervez teljesen online formában megvalósuló karrier networking eseményt. Az esemény fő célja, hogy a résztvevők számára bemutassuk a magyarországi karrier-lehetőségeket, és a megjelenő cégeken keresztül a különböző szektorokról egy általános képet nyújtsunk az érdeklődőknek.
Weiter

Magyarország 25 éve a NATO tagja

Magyarország huszonöt évvel ezelőtt, 1999. március 12-én vált az Észak-atlanti Szerződés Szervezetének (NATO) teljes jogú tagjává. Négy nappal később, 1999. március 16-án felvonták hazánk nemzeti lobogóját a NATO brüsszeli központjában. Magyarország azóta is a Szövetség aktív és elkötelezett tagja, és 31 szövetségesével együtt fáradozik a nemzetközi béke és biztonság szavatolása és erősítése érdekében.

Weiter

Az Ukrajnából érkező zsidó menekülteket bemutató kiállítás

Február 22-én, a Brüsszeli Magyar Nagykövetség képviseletében dr. Nagy Gabriella beosztott diplomata és Kovács Zsófia kulturális intézet igazgató vett részt az Ukrajnából érkező zsidó menekülteket bemutató kiállításon az Európai Bizottság épületben.

Weiter