A Debreceni Nyári Egyetem üzenete

 

Kedves Barátaink!

A Debreceni Nyári Egyetem csaknem százéves történetében ritkán fordult elő, hogy egy nyári kurzus megtartása lehetetlenné vált, de olyan esetre még nem volt példa, hogy az akadály egy minden országot érintő világjárvány lett volna. Voltak már háborúk, téves vagy annak ítélt politikai döntések, de olyan még nem történt, hogy mind a debreceni szervezők, mind az ideutazó külföldiek egészsége lett volna veszélyben. Most, 2020-ban pedig ez a helyzet. A világon végigsöprő koronavírus-járvány miatt ezen a nyáron le kell mondanunk arról, hogy a Nagyerdő szívében fogadhassuk a magyar nyelv és kultúra szerelmeseit.

Arról azonban nem kell lemondanunk, hogy a magyar nyelv iránt érdeklődők 2020 nyarán is tanulhassanak és csiszolhassák nyelvtudásukat, sőt találkozhassanak egymással és sokak kedvenc tanáraival. Csak most mindezt nem a Debreceni Egyetem gyönyörű épületében és kampuszán fogjuk biztosítani, hanem a modern technika kínálta lehetőségek segítségével egy majdnem virtuális valóságban: a világhálón online formában.

A június elejétől augusztus végéig terjedő időszakban három turnusban kínálunk 40 órás magyar nyelvkurzusokat 4-6 fős csoportokban minden szinten. A napi  2 x 45 perces foglalkozásokat több időpontban is meghirdetjük, így remélhetőleg mindenki megtalálja azt a sávot, amely számára a legideálisabb, bárhol is éljen.

Természetesen lehetőség van intenzívebb és egyéni kurzusok megszervezésére is, amennyiben konkrét igénnyel keresnek meg bennünket.   

A nyelvkurzusok mellett lesznek olyanok is, amelyek a magyar kultúra egy-egy területére kalauzolnak, és annak segítségével fejlesztik a résztvevők addigi nyelvtudását, szókincsét és kulturális ismereteit.

Szívesen látunk mindenkit a kurzusainkon ezen a nyáron is, de most még maradjanak otthon, és vigyázzanak magukra!

További információk itt